Σελίδες

30 Δεκ 2011

ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ...



Ρίχνουν δίχτυα για να εγκλωβίσουν λαϊκές συνειδήσεις.
Κοινή συνισταμένη όλων των υποψήφιων διαδόχων η υπεράσπιση της πολιτικής που χρεοκοπεί το λαό για να σωθεί το κεφάλαιο.
«Δίχτυα» για τον εγκλωβισμό των λαϊκών στρωμάτων στη σοσιαλδημοκρατία και την αποτροπή της ριζοσπαστικοποίησης συνειδήσεων που απεγκλωβίζονται από το ΠΑΣΟΚ, με απώτερο στόχο την υποταγή τους στη βαρβαρότητα των νέων φιλομονοπωλιακών μέτρων και τη θωράκιση του αστικού συστήματος, ρίχνουν ο Γ. Παπανδρέου και οι επίδοξοι διάδοχοί του.
Η επίσημη έναρξη των εσωκομματικών διεργασιών για την ανάδειξη νέου προέδρου, που ξεκίνησε με την προχτεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, θα εξελιχθεί σε μια οργανωμένη επιχείρηση χειραγώγησης και παραπλάνησης του λαού, στο πλαίσιο της συνολικότερης αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος.

Το χρονοδιάγραμμα για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, πιθανόν θα καθοριστεί την επόμενη Τετάρτη 4 Γενάρη σε νέα συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, στη διάρκεια της οποίας ο Γ. Παπανδρέου δεσμεύτηκε να παρουσιάσει τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν στα κομματικά όργανα και να ζητήσει τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου.
Παρά τις απαιτήσεις των επίδοξων διαδόχων Βενιζέλου, Λοβέρδου, Χρυσοχοΐδη, Διαμαντοπούλου να προχωρήσει σε άμεση έναρξη των διαδικασιών εκλογής νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου απέφυγε να ανοίξει το χαρτιά του, τόσο για το χρόνο διεξαγωγής τους, όσο και για το αν ο ίδιος θα θέσει υποψηφιότητα. Μετά τη λήξη της 12ωρης συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π. Μπεγλίτης, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους, έκανε λόγο για «ενδεχόμενη εκλογή» νέου προέδρου.
Δείχνοντας το στρατηγικό σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ, που το επόμενο διάστημα είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επέλασης, ο Π. Μπεγλίτης σημείωσε ότι «όλα τα στελέχη εξέφρασαν την κοινή τους αγωνία για την πορεία της χώρας, της κυβέρνησης Παπαδήμου» και πρόσθεσε ότι «συμφωνήθηκε» οι εσωκομματικές διαδικασίες να κινηθούν στη βάση τεσσάρων προτεραιοτήτων:
  • Τη στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου με κάθε τρόπο από το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, τη συνέχιση της αντιλαϊκής επέλασης με την επιβολή νέων αντιδραστικών μέτρων, μέσω και της ψήφισης του νέου μνημονίου.
  • Την ανάγκη ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ, με τη διαμόρφωση ενός «νέου προγραμματικού πλαισίου» και στόχο τη διαμόρφωση «νέας φυσιογνωμίας». Πραγματικός στόχος είναι η διαμόρφωση νέας διαχειριστικής πλατφόρμας για την εξαπάτηση του λαού.
  • Την υπέρβαση της κρίσης και την έναρξη μιας νέας περιόδου ανάπτυξης. Επιδίωξη είναι να διασφαλιστούν οι όροι, ώστε να εξασφαλιστεί νέος κύκλος κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους.
  • Οι διαδικασίες για την ανάδειξη νέας ηγεσίας, αν κινηθούν, θα κινηθούν εφόσον έχουν προηγηθεί οι τρεις πρώτες προϋποθέσεις. Αφού, δηλαδή, προωθηθεί το σύνολο των αντιλαϊκών στρατηγικών επιλογών και διαμορφωθεί το νέο πλαίσιο χειραγώγησης του λαού.
Ζητούν επίσπευση των διαδικασιών
Την επόμενη βδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, ανεξάρτητα από την τοποθέτηση του Γ. Παπανδρέου, ο Ευ. Βενιζέλος θα ζητήσει οι εσωκομματικές διεργασίες να ολοκληρωθούν μέχρι τις 15 Γενάρη και πριν την έναρξη των διαβουλεύσεων με την τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση. Από την πλευρά τους, οι Αν. Λοβέρδος και Μ. Χρυσοχοΐδης φέρονται να προκρίνουν σαν κατάλληλο χρόνο για εσωκομματικές εκλογές τα μέσα ή τα τέλη Φλεβάρη. «Καθαρές λύσεις», ζήτησαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ Π. Ευθυμίου και Χρ. Πρωτόπαππας.
Χτες, με συνέντευξή του, ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χ. Καστανίδης, πρότεινε «να βγουν όλα τα κεντρικά πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση Παπαδήμου, ώστε να δουλέψει απερίσπαστη».Μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Real Fm», υποστήριξε «την ανάγκη να διαμορφωθεί ένα κεντρικό επιτελείο, που θα καθοδηγήσει τις διαδικασίες» στο ΠΑΣΟΚ, τάχτηκε υπέρ της εκλογής προέδρου «από τη βάση» και υπογράμμισε ότι«είναι δικαίωμα του Γ. Παπανδρέου να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα».

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος30/12/11, 10:06 π.μ.

    Είτε σας αρέσει είτε όχι, σαυτήν την Χώρα, ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ της ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΙ και ΔΙΕΥΘΑΡΜΕΝΟΙ ! ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ σαυτήν την Χώρα βασίζονται στο τρίπτυχο: Ανθελληνισμός, Εφιαλτισμός και Σατανισμός ! Την Χώρα αυτή την ΚΡΑΤΟΥΝ στην ΖΩΗ μόνο το φιλότιμο των Ελλήνων, του Ελληνικού Λαού ! Αυτό το βοθρόδες τρίπτυχο των ΘΕΣΜΩΝ, επιζεί με της πλάτες των ΞΕΝΟΝ, φτιάχνωντας και πολιτικές βοθροπαράγκες της ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΣΥΝΗΣ, του ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΛΛΗΝΑ/Ελληναράδες (Σιωνιστική αντίληψη-ΜΗ Ελληνική) και άλλα ξένα μη ταυτόσημα με την Ελληνική μας Παιδεία! ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ και ως προέκταση αντικειμένικα εκ συναγωγής (μουσική ορολογία) οι ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ των ΘΕΣΜΩΝ, διέπωνται από ΚΑΘΑΡΑ-ΚΑΘΑΡΟΤΑΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ που τα εφαρμόζουν στην πράξη (απόδειξη: Το σήμερα είναι προέκταση του χθές), δικαιολογίες για τους Λειτουργούς των ΘΕΣΜΩΝ δεν πρέπει να υπάρχουν και ούτε υπάρχουν! ΜΕΤΟΧΟΙ και ΣΥΝΜΕΤΟΧΟΙ στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΕΛΕΙΤΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΑΙ ! ΜΗΝ ΡΩΤΑΤΑΙ ΤΙ ΚΑΝΑΤΑΙ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΝΑ ΡΩΤΑΤΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ !!! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ !!! Η άλλη (η ... "κλασική) ΕΙΝΑΙ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ !!! ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή