Σελίδες

18 Δεκ 2011

Η αστική δικαιοσύνη φύλλο συκής ...



Καταδικάστηκε ο Ζακ Σιράκ!

Στις 15 του Δεκέμβρη 2011, το Ποινικό Δικαστήριο του Παρισιού, με πρόεδρο τον Dominique Pauthe, απήγγειλε την καταδικαστική απόφαση του Ζακ Σιράκ σε δύο χρόνια φυλάκιση με ανατολή για «κατάχρηση εμπιστοσύνης» «υπεξαίρεση» και «παράνομη λήψη των τόκων» παράνομους διορισμούς» κ.α.

Τα εγκλήματα των πολιτικών διαχειριστών της εξουσίας του κεφαλαίου είναι καθημερινά. Υποπολλαπλάσια βέβαια των καθημερινών εγκλημάτων που κάνει το ίδιο το κεφάλαιο νομιμοφανώς ή εντελώς παράνομα και από τους δικούς του νόμους. Τώρα με τη καταδίκη του Σιράκ κάποιοι θέλουν να μας πλασάρουν ότι λειτουργεί η αστική δικαιοσύνη και έρχεται Νέμεσις! Μας παραπλανούν ότι όπως ο Σιράκ έτσι και εδώ θα καταδικαστούν οι Έλληνες πολιτικοί του δικομματισμού και του «Μαύρου Μετώπου» για τις πράξεις τους!

Είναι το λιγότερο αφελές αν όχι σκόπιμη παραπλάνηση. Αποσιωπούν ότι δεν υπάρχει ουδέτερη δικαιοσύνη και ότι αυτή είναι ταξική και λειτουργεί μόνο στη βάση προστασίας των συμφερόντων του κεφαλαίου. Καταδικάζει όποιον παραβαίνει τους κανόνες συμφερόντων του (μεγάλου) κεφαλαίου με πρώτους τους εργαζόμενους και τους λαούς και τη πληθώρα φτωχοπρόδρομων μικρομεσαίων που δεν κατέβαλλαν ΙΚΑ ή ΦΠΑ και όχι όποιον παραβαίνει το ανύπαρκτο ουδέτερο  Δίκαιο γενικώς. Φυσικά οι μεγαλο-οφειλέτες παραμένουν στο απυρόβλητο αφού με τους ρυθμούς της, για 3.000 μεγαλο-οφειλέτες η Ελληνική δικαιοσύνη χρειάζεται περί τα 10 χρόνια για να τους πιάσει (και να τους αφήσει)! Φυσικά ούτε λόγος για να τα εισπράξει.

Γιατί όλα αυτά; Γιατί στην αστική ταξική δικαιοσύνη Νόμος είναι το δίκαιο του Κεφαλαιοκράτη. Κάποιοι όπως ο Σιράκ μπορεί να καταδικαστούν γιατί έθεσαν σε κίνδυνο απαξίωσης την εικόνα του «κράτους διακαίου» του κεφαλαίου αλλά δεν θα καταδικαστεί ποτέ το ίδιο το ταξικό Δίκαιο. Έτσι τα εγκλήματα θα συνεχίζονται αενάως όσο κυριαρχεί  το κεφάλαιο. 


Όχι μόνο στην ιστορία αλλά καθημερινά να δούμε γύρω μας, τα εγκλήματα πάνε σύννεφο και η αστική δικαιοσύνη ασχολείται με την έκδοση αποφάσεων για καταχρηστικές και παράνομες απεργίες  και με τη σύλληψη όσων «φθείρουν ξένη περιουσία»! Όλοι, κεφάλαιο και διαχειριστές του στο απυρόβλητο. 


Κάπου - κάπου καταδικάζει και κάποιον μεγάλο  κεφαλαιοκράτη (Μπάφετ) ή πολιτικό (Σιράκ) για να παραπλανά τους λαούς. Αυτό έγινε όταν καταδίκαζαν μερικούς εγκληματίες ηγέτες ναζί και στρατολογούσαν μετά βαΐων τους χιλιάδες από κάτω εγκληματίες αφήνοντας στο απυρόβλητο τα γερμανικά μονοπώλια που έκαναν  τον πόλεμο και στα κάτεργά τους πέθαναν εκατοντάδες χιλιάδες αιχμάλωτοι εργάτες.

Αυτό έγινε με τους δωσίλογους στην Ελλάδα, αυτό έγινε με όσους κατέκλεψαν το κράτος και την κοινωνία και τα πλήρωσε ο λαός με τις προβληματικές κλπ, αυτό έγινε με τη δικτατορία, αυτό γίνεται και σήμερα που καλούνται οι λαοί να  πληρώσουν τα κλεμμένα τους, όχι μόνο στην Ελλάδα. 

Στη Γερμανία η κολοσσός των παγκόσμιων εγκλημάτων διαφθοράς ΖΗΜΕΝΣ προστατεύεται από τη δικαιοσύνη της σαν κόρη οφθαλμού και σαν κότα που γεννά χρυσά αυγά, την ώρα που οι γερμανοί πολιτικοί  μιλάνε για διαφθορά αλλού! Παντού τα ίδια και τα ίδια. Εγκληματούν ασύστολα και από δικαιοσύνη καμιά.




Χωρίς πολλά λόγια: Αν η δικαιοσύνη 

δεν είναι λαϊκή, καμιά δικαιοσύνη δεν

 θα είναι δίκαιη.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ Αριστερά και πολιτική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου