Σελίδες

10 Δεκ 2011

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ.



Την ώρα που η ανεργία έχει φτάσει κυριολεκτικά στο «κόκκινο» και όλο και περισσότερες λαϊκές οικογένειες ζουν με το φόβο της αναδουλειάς, οι κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ στις 20 Δεκέμβρη για άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων πρέπει να αξιοποιηθούν ώστε η λαϊκή αγωνία και οργή να εξελιχθεί σε οργανωμένο και συντονισμένο αγώνα για την ουσιαστική προστασία των ανέργων. Για την Αθήνα, η συγκέντρωση έχει οριστεί στις 6 μ.μ., στην Ομόνοια.
Η επιτυχία των κινητοποιήσεων πρέπει να γίνει υπόθεση κάθε κλάδου, να γίνει μαζικό άνοιγμα στους ανέργους κάθε χώρου, να καταγραφούν τα προβλήματά τους, να γίνουν παρεμβάσεις για την άμεση στήριξη των οικογενειών τους με όπλο το εμπλουτισμένο πλαίσιο του ΠΑΜΕ, αλλά και ν' ανοίξει πλατιά η κουβέντα για το πώς αντιμετωπίζεται στη ρίζα της η ανεργία.


Η Ομοσπονδία Οικοδόμων ετοιμάζει και απεργία
Σε αυτό το πλαίσιο, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας προχωρά σε συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης, απαιτώντας άμεσα μέτρα για την προστασία των ανέργων, μιας και η ανεργία στον κλάδο της οικοδομής έχει πάρει εφιαλτικά χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα: Την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη προχωρά σε Πανελλαδική Μέρα Δράσης των Οικοδόμων για την ανεργία με κινητοποιήσεις και άλλες δράσεις των κατά τόπους Συνδικάτων και Παραρτημάτων. Επιπρόσθετα, και με αιχμή τα ζητήματα της ανεργίας, αλλά και της συνολικότερης αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής συγκυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας, πήρε απόφαση για απεργία του κλάδου στο δεύτερο δεκαήμερο του Γενάρη.
Σε αυτήν την κατεύθυνση, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας - και μπροστά στις 20 Δεκέμβρη - εντείνει τη δραστηριότητά του. Συγκεκριμένα, συνεχίζονται οι γενικές συνελεύσεις των παραρτημάτων του (προχτές έγιναν σε Βύρωνα - Ζωγράφου και Αιγάλεω) όπου οι οικοδόμοι συζητούν τη δράση τους για την αντιμετώπιση της ανεργίας, τα χαράτσια, αλλά και το συντονισμό της δράσης με τις κατά τόπους Λαϊκές Επιτροπές.
Στις 15 Δεκέμβρη το Συνδικάτο αποφάσισε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) στις 11 π.μ., απαιτώντας έκτακτη επιδότηση των άνεργων οικοδόμων 1.400 ευρώ και τη θεώρηση των βιβλιαρίων Υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επιπλέον, την Κυριακή 18 Δεκέμβρη, προχωρούν σε έκτακτη γενική συνέλευση στην αίθουσα του Συνδικάτου (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος, 2ος όροφος), στις 9.30 π.μ.
«Ολοι είμαστε υποψήφιοι άνεργοι»
Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων, για την πάλη κατά της ανεργίας, τονίζει: «Συνάδελφοι, δεν πάει άλλο, η ανεργία τόσο στον κλάδο όσο και γενικότερα έχει φουντώσει, οι διαστάσεις είναι ανεξέλεγκτες. Τα στατιστικά ποσοστά της πτώσης της οικοδομικής δραστηριότητας και της ανεργίας στον κλάδο είναι νεκροί αριθμοί που δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι αυτή που ζει κάθε οικοδόμος, κάθε εργαζόμενος στον κλάδο, στο σπίτι του, στη ζωή του. Δεκάδες χιλιάδες οικοδόμοι έχουν μήνες να πιάσουν μεροκάματο, χιλιάδες έχουν φύγει στο εξωτερικό με μεροκάματα και συνθήκες δουλειάς απαράδεκτα. Είναι χιλιάδες που δουλεύουν και δεν πληρώνονται, που δουλεύουν με 20-30 ευρώ μεροκάματο, με ωράρια ατελείωτα. Συνάδελφοι, όσο παρακολουθούμε τα γεγονότα από μακριά, η ανεργία θα φουντώνει, οι ουρές των ανέργων θα μεγαλώνουν. Κάνουμε χώρο στην κυβέρνηση να παίρνει πιο βάρβαρα μέτρα».
Και σε άλλο σημείο υπογραμμίζει: «Κανένας δεν θα γλιτώσει από αυτήν τη μάστιγα, όλοι είμαστε υποψήφιοι άνεργοι, γι' αυτό επιβάλλεται: Τώρα να βάλουμε τέλος στην κοροϊδία. Τώρα να αποφασίσουμε να κάνουμε το βήμα να βγούμε στο δρόμο του αγώνα. Τώρα να καταδικάσουμε την κολεγιά της τρικομματικής κυβέρνησης. Είναι οι ώρες και οι μέρες δύσκολες, ετοιμάζουν μακέλεμα του λαού και του κινήματος. Η κρίση του συστήματος είναι αγιάτρευτη, αδιέξοδη, δεν μπορούν να βρουν διέξοδο γιατί θέλουνε όλοι να μη χάσουν. Εμείς δεν θα είμαστε τα θύματα στο χορό των βουβαλιών. Την κρίση και το χρέος δεν τα δημιουργήσαμε εμείς, είναι δημιούργημα της μεγάλης κερδοφορίας, των μεγάλων φοροαπαλλαγών, των τεράστιων χρηματοδοτήσεων των μεγαλοεπιχειρηματιών»!

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος11/12/11, 6:31 μ.μ.

    ΧΑ ΧΑ ΧΑ !! ΧΟ ΧΟ ΧΟ !! ΧΙ ΧΙ ΧΙ !! Και που να δείται πόσα θα έρθουν από την 7η ... Δόση ! Ξέρεται πόσα είναι η 7η δόση ;; Εάν σας το πούμε τότε ΙΣΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΤΑΙ γιατί έγινε ΠΡΑΞΗΚΟΠΗΜΑ στην Ελλάδα στης 11/11/11 ! Η 7η Δόση είναι ... άκουσον-άκουσον ... κάτι πάνω από 80 Δις. 80 !! 80 !! 80 !! Το πιάσαται ; Ε, τώρα αφήσταιτο ! ΚΑΙΕΙ ! ΕΙΝΑΙ ΦΩΤΙΑ που ΚΑΙΕΙ !! Και το πιο ωραίο είναι, αυτούς που βρίζεται από το πρωί μέχρι το βράδυ δηλ. τους Γερμανούς, δεν παιρνούν σχεδόν μία ! Ξέρεται ποιός θα τα κάνει ... "βούτα" ;; ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΑΙ !! Πρίτς δεν σας το ανακοινωνούμε !! ΕΠΙΠΛΕΟΝ:
    Πρώτων: Η συμφωνία είτανε της 27ης Οκτωβρίου, γιατί επιμένεται για της 26ης Οκτωβρίου ;; ΥΠΟΠΤΩΝ !!
    Δεύτερων: Στα πλαίσια της επιστημονικής φαντασίας της οικονομικής συνωμοσίας, ένας τρελός έλεγε, ότι ένα μεγάλο μέρως από τα τοκογλυφικά που πληρώνει ο Ελληνικος Λαός για ένα πλασματικό και εικονικό και μη υπάρχων χρέος, οδεύουν προς την "τράπεζα" Lehmann Brothers, που θα μπει σε ξανά "λειτουργεία" το ... 2012 !! Λέται ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΤΡΕΛΟΣ ΔΙΚΑΙΟ ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή