Σελίδες

16 Νοε 2011

ΓΣΕΕ : «Μακρύ χέρι» του κεφαλαίου...



Κάτι παραπάνω από «ανοχή» δίνει στη συμμαχική κυβέρνηση του κεφαλαίου ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά το ρόλο που παίζει η συμβιβασμένη πλειοψηφία της Συνομοσπονδίας σαν βασικό στήριγμα των κυβερνήσεων του κεφαλαίου και της αντιλαϊκής πολιτικής τους. 
Σε συνέντευξή του στη γαλλική οικονομική εφημερίδα «Les Echos» ο Γ. Παναγόπουλος κηρύσσει «ανακωχή» στις απεργιακές κινητοποιήσεις, αντλώντας επιχειρήματα κατευθείαν από το οπλοστάσιο των εργοδοτών και της πλουτοκρατίας. Αν και αναφέρει ότι τα συνδικάτα συζητούν για μια νέα γενική απεργία την ημέρα του προϋπολογισμού, ωστόσο σπεύδει να την υπονομεύσει προκαταβολικά, λέγοντας ότι οι επόμενες απεργίες θα είναι πολύ δύσκολες γιατί «οι μισθωτοί φοβούνται μη χάσουν τη δουλειά τους» (!) και πως «ο λαός δεν θέλει να συνεχίσει να κάνει απεργία χωρίς αποτελέσματα»! 

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ καλλιεργεί κλίμα υποταγής και παραίτησης των εργαζομένων, βάζοντας πλάτες για να περάσουν τα μέτρα που εξοντώνουν τα δικαιώματα και τη ζωή της εργατικής τάξης και του λαού. 
Τα ίδια έλεγε και πριν από ένα χρόνο, στο πρακτορείο «Ρόιτερς», όταν υποστήριζε ότι «παρά τις πολλές απεργίες που έκανε η ΓΣΕΕ, εφαρμόστηκαν οι αυστηρές πολιτικές που περιγράφονται στο Μνημόνιο (με την ΕΕ και το ΔΝΤ) και δεν υπάρχουν προφανείς εναλλακτικές λύσεις»! 
Αυτή είναι και η πραγματικότητα. 
Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ δεν πιστεύει ότι υπάρχει εναλλακτική λύση στην εφαρμοζόμενη πολιτική και άρα οι εργαζόμενοι πρέπει να συμβιβαστούν και υποταχθούν εντός του πλαισίου της. 
Το συμπέρασμα όμως που πρέπει να βγάλουν οι εργάτες είναι ότι πρέπει να αποτινάξουν από πάνω τους τους συμβιβασμένους εργατοπατέρες και δυναμώνοντας το ΠΑΜΕ να παλέψουν για το δίκιο τους σε σύγκρουση με τα μονοπώλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου