Σελίδες

3 Νοε 2011

Επανασυνδέθηκε το ρεύμα σε οικογένεια ανέργων μετά από ένα χρόνο!


ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Επανασυνδέθηκε το ηλεκτρικό ρεύμα σε σπίτι που ζει αντρόγυνο ανέργων στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, ύστερα από παρέμβαση του ΠΑΜΕ. Ανεργοι και οι δύο, δίχως εισόδημα από πουθενά, ζούσαν για έναν ολόκληρο χρόνο δίχως ηλεκτρικό (τους κόπηκε πέρσι το Νοέμβρη) με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την καθημερινότητά τους.
Η περίπτωσή τους δεν είναι μοναδική. Οσο η επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου στα φτωχομεσαία στρώματα καλπάζει, τόσο έρχονται στη δημοσιότητα τέτοιες θλιβερές υποθέσεις: Λαϊκές οικογένειες, άνεργοι, συνταξιούχοι, αναξιοπαθούντες, συνθλιβόμενοι από την ανεργία, την ανέχεια, τις περικοπές, τις αυξήσεις, τα λουκέτα, στα όρια πλέον της εξαθλίωσης, να μην μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στα στοιχειώδη. Και αναμένεται να αυξηθούν το επόμενο διάστημα, με δεδομένο ότι με το λογαριασμό της ΔΕΗ ήδη έχει ξεκινήσει να έρχεται και το χαράτσι για τα ακίνητα.

Συγκινημένη η γυναίκα χτες δεν μπορούσε να πιστέψει ότι θα έχουν πάλι στο σπίτι τα αυτονόητα, φως, κουζίνα και θερμοσίφωνα. Αλλά και με έκδηλη την ανησυχία της για το τι θα κάνει η ΔΕΗ ΑΕ στη συνέχεια ή τι θα κάνει η ΕΥΔΑΠ με το νερό.
Ούτε η χτεσινή επανασύνδεση ρεύματος από δυνάμεις του ΠΑΜΕ είναι κάτι το πρωτόγνωρο. Οι ταξικές δυνάμεις (ακριβώς στη λογική ότι το ρεύμα, το νερό είναι κοινωνικά αγαθά κι όχι εμπόρευμα, για να πωλούνται και να αγοράζονται, πολύ περισσότερο να κόβονται σε όποιον δεν έχει να πληρώσει) αγωνίζονται παντού πανελλαδικά, πρωτοστατούν στην πάλη ώστε κανένας άνεργος, καμία φτωχή - λαϊκή οικογένεια να μη μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Επανειλημμένα εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ και της ΠΑΣΥ έχουν δηλώσει (και με τις ενέργειές τους το έχουν κάνει πράξη) ότι το ταξικό κίνημα δε θα επιτρέψει να μείνει χωρίς ρεύμα, νερό και τηλέφωνο, κανένας άνεργος ή χαμηλοσυνταξιούχος. Θα κλιμακώσει τον αγώνα, με πολύμορφες κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου