Σελίδες

25 Νοε 2011

Οι μάσκες έπεσαν...



Μόνο όσοι είχαν πέσει θύματα της αντιμνημονιακής ρητορικής της ηγεσίας της ΝΔ εξεπλάγησαν ή απογοητεύτηκαν από το γράμμα που έστειλε ο Α. Σαμαράς στους επικεφαλής της τρόικας και την υπογραφή που έβαλε φαρδιά - πλατιά κάτω από τα μνημόνια και τα εξοντωτικά αντιλαϊκά μέτρα. 
Οσοι είχαν πιστέψει τις αντιμνημονιακές κορόνες τους ήθελαν να το κάνουν, γιατί ο πρόεδρος της ΝΔ ποτέ δεν έκρυψε ότι είναι απόλυτα δεσμευμένος στη στήριξη της εφαρμοζόμενης πολιτικής. 
Ακόμα και όταν έλεγε «όχι επί της αρχής» στο μνημόνιο, την ίδια ώρα διαβεβαίωνε ότι θα σεβαστεί 100% τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. 

Ακόμα και όταν διακήρυσσε ότι «συναίνεση στο λάθος δεν δίνω», την ίδια ώρα ψήφιζε τους περισσότερους από τους νόμους που υλοποιούσαν το μνημόνιο και έβαζε πλάτες για να περάσει το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων. 
Ακόμα και όταν έλεγε «εγώ δεν υπογράφω», γιατί «υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια», είχε ήδη προσυπογράψει τη συμμετοχή του στη συγκυβέρνηση και είχε δεσμευτεί στην «υλοποίηση των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της ΕΕ της 26ης Οκτωβρίου και την εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές». 
Η επιστολή του προέδρου της ΝΔ το μόνο που έκανε είναι να ρίξει παντελώς τις αντιμνημονιακές μάσκες. 
Οι «έγγραφες δεσμεύσεις» επιβεβαίωσαν απλά ότι δεν μπορούσε για πολύ να κοροϊδεύει το λαό παριστάνοντας τον πολέμιο του μνημονίου. 
Εκείνος που είχε αυταπάτες ήταν ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που τον υπολόγιζε στις αντιμνημονιακές δυνάμεις και σ' αυτές που είναι με την «εθνική ανεξαρτησία», λες και το κεφάλαιο στην Ελλάδα, την πολιτική του οποίου στηρίζει η ΝΔ, έχει πατρίδα. 
Και τώρα τον κατηγορεί για «δήλωση μετανοίας» και όχι για πολιτικό μοχλό του κεφαλαίου και του αστικού πολιτικού συστήματος. 
Και πώς να το πει αυτό όταν ο ίδιος στηρίζει αυτό το σύστημα; 
Τα λαϊκά στρώματα που ακολουθούσαν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, πρέπει εδώ και τώρα και οριστικά να τα εγκαταλείψουν και να τραβήξουν το δικό τους δρόμο. 
Να εμπιστευτούν τη δύναμη, την οργάνωση και το δίκιο τους και να αντεπιτεθούν για τα δικαιώματά τους, για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου