Σελίδες

19 Νοε 2011

Ερωτηματικά από δημοσίευμα για σχέδιο προβοκάτσιας.



Σε σχέδιο προβοκάτσιας, που θα υλοποιούνταν προχτές, μέρα γιορτασμού της εξέγερσης του Νοέμβρη, αναφέρεται δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα». 
Το σχέδιο, κατά το περιοδικό, είχε την κωδική ονομασία «Χρυσή Πύλη» και θα στοχοποιούσε τη διαδήλωση προς την πρεσβεία των ΗΠΑ. 
Πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, προέβλεπε «τη δραστηριοποίηση δεκάδων νεαρών κουκουλοφόρων, οι οποίοι εμφανιζόμενοι ως δήθεν αντιεξουσιαστές, θα προκαλέσουν σε πολλά σημεία της Αθήνας επιθέσεις και άλλες ενέργειες τόσο εναντίον αστυνομικών, όσο και κατά τμημάτων της πορείας».

Το περιοδικό ισχυρίζεται ότι στην επεξεργασία του σχεδίου συμμετείχαν ανώτατο στέλεχος της ΕΥΠ, με διασυνδέσεις στην πολιτική ηγεσία, κορυφαίος βουλευτής και ένα κομματικό στέλεχος. 
Παράλληλα, υποστηρίζεται πως η υλοποίηση του σχεδίου για εκτεταμένα επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, είχε ανατεθεί στη συνδικαλιστική ομάδα που πρόσκειται στην σημερινή ηγεσία της ΕΥΠ. Επιπλέον, στη δημοσίευση αναφέρεται ότι ο «βουλευτής που εμπλέκεται σε αυτή την ιστορία, σε συνεργασία με ανώτερο αξιωματικό της ΕΛΑΣ, αναζητά από τις αστυνομικές σχολές δόκιμους αστυνομικούς, ούτως ώστε να συμμετάσχουν και αυτοί στις ίδιες ενέργειες».
Το περιοδικό αναφέρει, τέλος, πως μόνο κατά τη διάρκεια του 2009, ο προϋπολογισμός της ΕΥΠ, δηλαδή τα μυστικά κονδύλια, έφτανε το ποσό των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ το 2010 σχεδόν υπερδιπλασιάστηκε, αγγίζοντας τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου