Σελίδες

15 Νοε 2011

Να την κάνουμε να αποτύχει!


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΟΡΙΔΗ...

Η είδηση είναι μία: Περισσότεροι από εκατό χιλιάδες άνθρωποι δεν πλήρωσαν το λογαριασμό της ΔΕΗ. Μέσα στην τραγικότητά της είναι μια καλή είδηση, που πρέπει να συνοδευτεί από την ευχή - προτροπή να γίνουν ένα εκατομμύριο αυτοί που δεν θα πληρώσουν το χαράτσι, ώστε στην πράξη μαζικότατα να αμφισβητείται ότι το χρέος είναι του λαού. Να γίνεται ένα ακόμα βήμα για να πληρώσει η πλουτοκρατία.
***
Η αγωνία των αστικών Μέσων ενημέρωσης για το αν θα πετύχει η κυβέρνηση στο έργο της, πρέπει να μας κάνει ακόμη πιο δυνατούς ενάντιά της. Να την κάνουμε να αποτύχει! Να μην μπορεί να κυβερνήσει, να πέσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
Οταν τα αστικά Μέσα ενημέρωσης δηλώνουν «ο γέγονε...» για τους μέχρι τώρα φόρους, για το κόψιμο των συντάξεων, για το τσάκισμα του μεροκάματου, και αξιώνουν με αυτά τα «κεκτημένα» να κινηθεί από δω και πέρα η νέα κυβέρνηση με επιμονή στο φορολογικό και στη διάλυση οργανισμών του Δημοσίου, είναι προφανές πως για το λαϊκό κίνημα η νέα κυβέρνηση της αστικής τάξης είναι εχθρός, ίδιος και απαράλλαχτος με την προηγούμενη κυβέρνηση.
Η επιμονή στη «συγκέντρωση φόρων», που προαναγγέλλει νέα χαράτσια, δηλώνει έναν από τους άμεσους στόχους. Το κρίσιμο είναι στη μακροπρόθεσμη αποστολή για αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, τέτοιες που να συμβάλλουν στο να μακροημερεύει η κυβέρνηση του κεφαλαίου.

***
Κανένας δεν πρέπει να περιμένει τα έργα της νέας κυβέρνησης. Το γεγονός της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. είναι από μόνο του εγγύηση για το τσάκισμα του λαού.
Ο νέος πρωθυπουργός από τη θέση του σαν τραπεζίτης ξέρει πως όλα τα σενάρια για τη διαχείριση του χρέους δεν περιέχουν κανένα καλό τέλος για το λαό. Γι' αυτό και στη χτεσινή ομιλία του στη Βουλή κατέφυγε σε αόριστες φράσεις, όπως «θα 'ρθει κάποια στιγμή που τα πράγματα θα είναι καλύτερα»... Κατά το «ζήσε μαύρε μου να φας τριφύλλι». Μέχρι τότε, έκανε καθαρό ότι ο δρόμος του είναι ο δρόμος του προηγούμενου πρωθυπουργού και του επόμενου: Φόροι και τσάκισμα των εργατών. Χαρακτηριστικό της ομιλίας του, ότι κάλεσε ειδικά τους εφοριακούς και τους εκπαιδευτιικούς να συμβάλουν στην κυβερνητική προσπάθεια. Τους εφοριακούς για να γίνουν πιο αποτελεσματικοί κυνηγοί κεφαλών και τους δασκάλους για να διδάξουν στα παιδιά υποταγή.
***
Ελπίδα για ανάστροφη πορεία θα υπάρξει μόνο όσο οι λαϊκοί αγώνες θα συντείνουν στο να πέσει η κυβέρνηση της αστικής τάξης, να ενισχυθεί η λαϊκή συμμαχία, να ανοίξει ο δρόμος για τη λαϊκή εξουσία.
Στον άμεσο στόχο της αστικής τάξης, η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της πρέπει να απαντούν με τους δικούς τους άμεσους στόχους: Αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία.
Είναι στόχος για τώρα, να ζυμώνεται και να γίνεται απόφαση μέσα στους χώρους δουλειάς, στις λαϊκές συγκεντρώσεις και συνελεύσεις.
***
Πόσο χάχανος πρέπει να 'ναι κάποιος που χειροκροτεί τον Σαμαρά όταν δηλώνει ότι δεν υπογράφει δηλώσεις προς την ΕΕ, όταν έχει ήδη υπογράψει με τα τέσσερα τη συμφωνία της 26ης Οκτώβρη και συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑ.Ο.Σ. ακριβώς για την εφαρμογή της δανειακής συμφωνίας;
***
Ασχετο: Κάτι θλιμμένες «αριστερές» πένες ζητάνε πολιτικές προτάσεις για το τι θα κάνουν τη Δευτέρα και την Τρίτη «χωρίς τρελά ρίσκα» (Καρυστιάνη στο ΒΗΜΑ).
Τέτοιου είδους κουρασμένες πένες, ακριβώς επειδή όλα τα μετράνε σαν ρίσκο, άρα και σαν ξεβόλεμά τους, δεν μπορούν να δουν ότι η εργατική τάξη το μόνο ρίσκο που γνωρίζει είναι όταν πάει για δουλειά και δεν ξέρει αν θα γυρίσει.
Στη ζωή του ο εργάτης υπάρχει με πρόγραμμα. Ενα πρόγραμμα που περιέχει κάθε μέτρο και μέσο για την υπεράσπιση της ζωής του, αλλά και την καταστροφή του αντίπαλου που απειλεί τη ζωή του. Με τέτοιους όρους διεξάγει και την πολιτική πάλη του.
Αν μια τέτοια πάλη είναι ρίσκο για τις «αριστερές» πένες, κανένα πρόβλημα. Ας πρόσεχαν σε ποια σαλόνια ακουμπούσανε τη σιγουριά τους.
Ο εργάτης είναι υποχρεωμένος να οργανώνει με σιγουριά τα βήματά του. Το πρόβλημα το έχει ο διανοούμενος που, όταν βλέπει εργάτη να πλησιάζει τους κομμουνιστές, φωνάζει «πρόσεχε που πας, έχει ρίσκο» γιατί τρέμει στην ιδέα ότι ο εργάτης θα κάνει το άλμα. Αλμα για την ολική απελευθέρωσή του.

1 σχόλιο: