Σελίδες

26 Νοε 2011

Εκβιασμοί στο λαό κέρδη για τα μονοπώλια...



ΨΗΝΕΤΑΙ, ΛΟΙΠΟΝ, η περίφημη «6η δόση» και όπου να 'ναι θα «βγει από το φούρνο» της Ευρωπαϊκής Ενωσης. 
Χαμόγελα επικρατούν στο κυβερνητικό στρατόπεδο (αυτό που έχουν ...πολλοί και διάφοροι στρατοπεδεύσει).
Τους κατανοούμε απόλυτα, γιατί έχουν να περιμένουν πολλοί από αυτήν την ιστορία. 
Οι περίφημοι δανειστές τους τόκους τους, οι τραπεζίτες τις εγγυήσεις τους, οι μεγαλοεργοδότες τα κονδύλια για την ανεργία, οι κατασκευαστές τα χρήματα για να ξεκινήσουν έργα.
Ο μόνος που δεν έχει να περιμένει τίποτε είναι ο λαός. 
Γι αυτόν, η μόνη αναμονή είναι τα χαράτσια της Εφορίας, οι περαιώσεις, τα κουτσουρέματα στις αγροτικές επιδοτήσεις, οι περικοπές μισθών.
Βλέπετε, η ...«6η δόση» και οι πολιτικές που την ακολουθούν έχουν «δώρα» για τον καθένα.

ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ η Τράπεζα της Ελλάδας τις μειώσεις μισθών, που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι την τελευταία 2ετία και που ξεπερνούν το 30%; «Παράπλευρες απώλειες», που είναι «αναπόφευκτες»!
Με λίγα λόγια ...«δεν τρέχει και τίποτε», σύμφωνα με τους σοφολογιότατους και πλέον θεσμικούς αναλυτές της ελληνικής οικονομίας. 
Με βάση τις εκτιμήσεις των ίδιων, και η ανεργία είναι ...φυσικό φαινόμενο που υφίσταται σε περιόδους κρίσης.
Εν ολίγοις, δεν υπάρχει πιο λογικό πράγμα, από το να χειροτερεύει το βιοτικό επίπεδο του κόσμου, άνθρωποι να φτωχαίνουν, νέοι άνθρωποι να καταδικάζονται στη μιζέρια και απόμαχοι της δουλειάς να υποφέρουν, αφού τους έχουν ξεζουμίσει.
Ε, λοιπόν, ας γνωρίζουν ότι αυτό δεν ακούγεται και δεν είναι καθόλου λογικό! Ιδίως σε ένα σύστημα που οι πολυεθνικές και οι εταιρείες συνεχίζουν να έχουν μεγάλα κέρδη, ακόμη και σε περίοδο κρίσης.
Ας ξέρουν, επίσης, πως είναι τουλάχιστον προκλητικό να διατυπώνονται τέτοιες θέσεις, όταν οι ενισχύσεις προς τις τράπεζες στην Ελλάδα διπλασιάζονται σε ...ένα απόγευμα και γίνονται από 30 δισεκατομμύρια 60!

Παπαγεωργίου Βασίλης
Ο κόσμος που ακούει δεν είναι ούτε τόσο φοβισμένος, ούτε τόσο ανόητος όσο νομίζουν. 
Και σύντομα θα το διαπιστώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου