Σελίδες

8 Οκτ 2011

Εξω από τα σχολεία οι κατασταλτικοί μηχανισμοί.



Να σταματήσει άμεσα η εμπλοκή οποιουδήποτε κατασταλτικού μηχανισμού στις κινητοποιήσεις των μαθητών απαίτησε χτες με παραστάσεις διαμαρτυρίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) αντιπροσωπεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου και εκπρόσωποι της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης».
«Η αντιλαϊκή πολιτική - καταστολή - αυταρχισμός σκοτώνουν τα δικαιώματά μας» έγραφε το πανό με την υπογραφή του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην οδό Κατεχάκη, την ώρα της παράστασης διαμαρτυρίας αντιπροσωπείας στο διευθυντή του γραφείου του υπουργού Κ. Αμοιρίδη και τον υπασπιστή Ν. Μάρκου. 

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ αναφέρθηκαν στην κατάσταση που βιώνουν οι μαθητές στο σχολείο και στο σπίτι, για όσα τους βγάζουν στους δρόμους και τους οδηγούν σε πολύμορφες κινητοποιήσεις και καταλήψεις. Μίλησαν για την ευθύνη που αναλογεί στο υπουργείο για την επιχείρηση καταστολής των μαθητικών αγώνων, με την παρουσία αστυνομικών και εισαγγελέων στα σχολεία, αλλά και την πολιτική ευθύνη του ως κομμάτι μιας κυβέρνησης που ευχαριστεί δημόσια όσους με κάθε μέσον μπαίνουν εμπόδιο σε αυτόν τον αγώνα. Η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι η αστυνομία ενεργεί βάσει συγκεκριμένης εισαγγελικής εντολής, την οποία υποχρεούται να εφαρμόσει...
Πίσω από την εισαγγελική εντολή προσπάθησε να καλύψει την «επιχείρηση» τρομοκράτησης των μαθητών και ο επικεφαλής της ΓΑΔΑ Ιω. Λιούκας. Δήλωσε ότι η παρέμβαση της αστυνομίας περιορίζεται στις περιπτώσεις που έχει γίνει συγκεκριμένη καταγγελία για φθορές σε υπό κατάληψη σχολεία, ωστόσο οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ απαρίθμησαν μια σειρά περιπτώσεις κατά τις οποίες διευθυντές κατειλημμένων σχολείων και γονείς μαθητών κλήθηκαν στα τμήματα για να απαντήσουν στο, πάνω - κάτω, κοινό «ερωτηματολόγιο» για το αν και πόσες μέρες πραγματοποιεί κατάληψη το σχολείο κλπ.
Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ δήλωσαν σε όλους τους τόνους ότι οι μαθητές και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα ξέρουν καλά να περιφρουρούν τους αγώνες, φέρνοντας μπροστά στις ευθύνες τους όσους υπηρετούν την πολιτική που αφενός στερεί το δικαίωμα στη μόρφωση και αφετέρου χρησιμοποιεί την αστυνομία για να «διαπαιδαγωγεί» τους αυριανούς υποταγμένους μισοεργαζόμενους των 300 ευρώ.
«Προσπαθούν να φιμώσουν, να υποτάξουν»
Στο υπόμνημα που επέδωσε η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ αναφέρονται τα εξής:
«Με αφορμή τις μαθητικές καταλήψεις, πολλά αστυνομικά τμήματα καλούν για ανάκριση, για συστάσεις, για οδηγίες εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές. Οι αστυνομικοί δηλώνουν ότι εκτελούν οδηγίες άνωθεν και γνωρίζουμε ότι έτσι είναι.
Οπως γνωρίζουμε επίσης ότι οι μαθητικοί αγώνες θα συνεχίζονται και θα φουντώνουν όσο τα προβλήματα στην εκπαίδευση παραμένουν και διογκώνονται.
Οι μαθητές θα διεκδικούν το αυτονόητο: Το δικαίωμα στη ζωή, στη μόρφωση.
Οι προσπάθειες της κυβέρνησης και των κατασταλτικών της μηχανισμών να τρομοκρατήσουν, να φιμώσουν, να υποτάξουν τη νέα γενιά δεν γίνονται για το καλό των παιδιών και τη βελτίωση της δημόσιας εκπαίδευσης, γίνονται για να συμμορφωθούν κυριολεκτικά οι νέες συνειδήσεις "προς τας υποδείξεις" που θέλουν το σχολείο και τη μόρφωση κομμένη και ραμμένη στα συμφέροντα των πολυεθνικών και του κεφαλαίου που εκπροσωπεί η κυβέρνηση.
Απαιτούμε η κυβέρνηση:
  • Να πάρει πίσω οποιαδήποτε εγκύκλιο που τρομοκρατεί τους μαθητές.
  • Να πάρει πίσω την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
  • Να σταματήσει άμεσα η εμπλοκή οποιουδήποτε κατασταλτικού μηχανισμού και της αστυνομίας στις κινητοποιήσεις των μαθητών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου