Σελίδες

6 Οκτ 2011

Ιδεολογικά και πολιτικά χρεοκοπημένος ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.



Απάντηση του Παναγιώτη Μεντρέκα, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, στις φαιδρότητες του Αλ. Τσίπρα για το ΕΑΜ
Την επιζήμια για τις λαϊκές συνειδήσεις ρητορεία περί«παράδοσης της χώρας στους μεγάλους προστάτες»,περί «εισβολής στη χώρα μιας κυριαρχίας η οποία βεβαίως έρχεται απ' έξω, αλλά σε αγαστή συνεργασία με Ελληνες που έχουν προδώσει την πατρίδα πολύ πριν έρθουν οι ξένοι δυνάστες να την καταλάβουν», αναπαρήγαγε χτες σε τηλεοπτική του συνέντευξη (ΑΛΤΕΡ), βγάζοντας λάδι την κυβέρνηση και τη φιλομονοπωλιακή στρατηγική της, το ρόλο της ντόπιας πλουτοκρατίας στο ξεζούμισμα του λαού.
Στη βάση αυτής της ρητορείας, τοποθέτησε την πρόταση - κάλεσμα συνεργασίας προς «τις δυνάμεις του πρώην ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν είναι ΠΑΣΟΚ αυτό τώρα, 


που αντιλαμβάνονται την πατριωτική, την κοινωνική ευθύνη»,για τη συγκρότηση ενός «νέου συνασπισμού εξουσίας»,ο οποίος θα αναλάβει με το μανδύα της σοσιαλδημοκρατίας παλιάς κοπής να ξελασπώσει την αστική διαχείριση της κρίσης.
Με όχημα αυτήν την πρόταση ενσωμάτωσης του λαού, ο Αλ. Τσίπρας κούνησε το δάχτυλο στο ΚΚΕ, λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Να αφήσει τους σεχταρισμούς, το ΕΑΜ πριν από 70 χρόνια συγκροτήθηκε για να σώσει τη χώρα από την πείνα και από τον ξένο ζυγό, όχι μόνο στη βάση της ιδεολογικής καθαρότητας. Συμμετείχαν κι άλλες δυνάμεις εκεί, πέρα από σημαντικές πολιτικές διαφορές».Επιπλέον, ζήτησε συνεργασία για να «αναγκάσουμε αυτή την κυβέρνηση σε παραίτηση ώστε να οδηγηθούμε στη λαϊκή ετυμηγορία και να έχουμε μια μεγάλη ανατροπή των συσχετισμών».
Απαντώντας στην τοποθέτηση Τσίπρα, ο Παναγιώτης Μεντρέκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, δήλωσε: «Το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ δεν έγιναν για να υπερασπιστούν "αρχές και αξίες" τύπου Μάαστριχτ, ΟΝΕ και ευρώ. Για να υπάρχει το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ πρωτοστάτησε το ΚΚΕ και με το αίμα και τη δράση του ανδρώθηκε και συσπείρωσε το λαό. Η σύγχρονη λαϊκή συμμαχία που μπορεί να σώσει και να δώσει λύση υπέρ του λαού, πρέπει να έχει στόχο την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την αποδέσμευση από την ΕΕ και τη διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία. Επειδή αυτά δεν τα θέλει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ούτε μπορεί να φανταστεί το λαό οργανωμένο και πρωταγωνιστή, τα χαρακτηρίζουν "δευτέρα παρουσία"! Την ίδια στιγμή που προτείνουν σε διάφορες παραλλαγές ως σύγχρονο και ανανεωτικό να γίνει ανθρώπινος ο ξεπερασμένος καπιταλισμός και φιλολαϊκή η λυκοσυμμαχία της ΕΕ. Αρκετά χλευάσατε στο παρελθόν την Ιστορία του ΚΚΕ και του εργατικού κινήματος. Οσο και αν τη διαστρεβλώνετε δεν μπορείτε να κρύψετε την ιδεολογική και πολιτική χρεοκοπία και τα αδιέξοδά σας. Και η διαστρέβλωση έχει τα όριά της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου