Σελίδες

17 Οκτ 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.



Τα μέτρα που περιέχονται στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που έρχεται για συζήτηση και ψήφιση με εσπευσμένες διαδικασίες, είναι μέτρα που κάνουν κόλαση τη ζωή των εργαζομένων. 
Είναι μέτρα που θα φέρουν:
- Απολύσεις χιλιάδων εργαζόμενων φέτος και τα επόμενα χρόνια και δραματική μείωση των αποδοχών στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
- Νέες ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, μέσα από την ολοκληρωτική ανατροπή των συλλογικών συμβάσεων, ενώ ταυτόχρονα συζητείται η κατάργηση ακόμη και της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
- Νέα πλήγματα στις συντάξεις και νέες μεγάλες περικοπές στις επικουρικές.
- Ακόμη μεγαλύτερη φορολογική αφαίμαξη στα λαϊκά νοικοκυριά.

Ο πόλεμος κατά των δικαιωμάτων και της ζωής του λαού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και κορύφωση.
Αυτή η πολιτική οδηγεί για δεκαετίες τον λαό μας και τα παιδιά του να ζουν σε συνθήκες της πιο μαύρης δυστυχίας με μισθούς πείνας, ανεργία ανασφάλεια και χωρίς δικαιώματα για να αυξηθούν τα κέρδη των μονοπωλίων, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Αυτή την πολιτική στηρίζουν και τα άλλα αστικά κόμματα, η ΝΔ, το κόμμα του ΛΑΟΣ και της Μπακογιάννη που, επί της ουσίας, συμφωνούν με τα μέτρα.
Δεν πρέπει να υπάρχει Ώρα χαμένη για τον λαό.
Αντιστοίχιση ΤΩΡΑ της λαϊκής οργάνωσης και πάλης με την σφοδρότητα της ανελέητης επίθεσης του μεγάλου κεφαλαίου.
Για να παρεμποδιστούν τα νέα βάρβαρα μέτρα.
Για να μπει τέλος στις λαϊκές θυσίες για την κερδοφορία της πλουτοκρατίας.
Για σύγχρονα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα. Για να ανήκει στο λαό ο πλούτος που παράγει με Λαϊκή Εξουσία, αποδέσμευση από την ΕΕ και διαγραφή του χρέους.
Σε αυτή την κατεύθυνση η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ ξεσκεπάζοντας και αποκαλύπτοντας τα βάρβαρα αυτά μέτραΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕΙ το πολυνομοσχέδιο και θα ζητήσει ταυτόχρονα τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας στην Βουλή.
Κι αυτές τις μέρες οι βουλευτές του ΚΚΕ θα βρίσκονται μαζί με τον λαό στους δρόμους για την επιτυχία και την περιφρούρηση της απεργίας και την ορμητική ανάπτυξη των αγώνών για την ανατροπή αυτής της πολιτικής .

17.10.2011 Η Κ.Ο. του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου