Σελίδες

24 Οκτ 2011

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ «για τα συνθήματα στα γήπεδα και την απομόνωση ομάδων που με προκάλυμμα ακροδεξιά ή αναρχικά συνθήματα συμμετέχουν στην προβοκατόρικη – τρομοκρατική επίθεση κατά του ΚΚΕ και της ΚΝΕ»



Το ΚΚΕ θεωρεί ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων και των φιλάθλων στα γήπεδα να έχουν πολιτικά συνθήματα και αιτήματα και είναι απαράδεκτη οποιαδήποτε απαγόρευση. 
Είναι άλλο ζήτημα η συμφωνία ή η διαφωνία με αυτά.
Το ΚΚΕ καλεί τους φιλάθλους και ειδικά αυτούς που έχουν σχέση με τους οργανωμένους συνδέσμους οπαδών, να απομονώσουν τις ομάδες εκείνες που λειτουργούν ως συμμορίες υπηρετώντας τους μεγαλοεπιχειρηματίες που λυμαίνονται το ποδόσφαιρο και που χρησιμοποιούνται ως δύναμη κρούσης από παρακρατικούς – ασφαλίτικους μηχανισμούς κατά του εργατικού λαϊκού κινήματος, του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ.



Αυτές οι ομάδες εμφανίζονται από γήπεδο σε γήπεδο και από ομάδα σε ομάδα είτε με ακροδεξιά εθνικιστικά συνθήματα είτε αναρχικά, παριστάνοντας ότι είναι γενικά ενάντια στο σύστημα. Η αλήθεια είναι ότι εμφανίζονται ως ιδεολόγοι για να καλύπτουν την ύποπτη προβοκατόρικη και δολοφονική δράση τους.
Τέτοιες ομάδες χρησιμοποιήθηκαν και στη δολοφονική επίθεση με μολότωφ και χημικά κατά του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα την Πέμπτη 20 Οκτώβρη, με αποτέλεσμα έναν νεκρό και δεκάδες τραυματίες, αλλά και σε επιθέσεις κατά γραφείων του ΚΚΕ και μελών της ΚΝΕ.
Κανείς να μην πιστέψει τα αισχρά ψέματα που χρησιμοποιούν οι επικεφαλής αυτών των ομάδων, για να φανατίσουν, να γκρουπάρουν και να τις χρησιμοποιήσουν κατά του ΚΚΕ. Δουλεύουν για την Ασφάλεια και για ύποπτες υπηρεσίες. Εμφανίζονται ως αντισυστημικοί, αλλά ο στόχος τους είναι να υπερασπιστούν το σύστημα της εκμετάλλευσης και της εξόντωσης του λαού. Η κουκούλα είναι σύμβολο της εξουσίας, χρήσιμο όργανο των γερμανοτσολιάδων, των βασανιστών της χούντας και άλλων και όχι της εξέγερσης του λαού και της νεολαίας.
Το ΚΚΕ σας καλεί σε συστράτευση για να βάλουμε τέλος στις θυσίες για τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Η θέση σας είναι δίπλα στο εργατικό ταξικό κίνημα, στο ΠΑΜΕ. Ο πραγματικός αγώνας για την ανατροπή σημαίνει να μετατρέψουμε σε λαϊκή περιουσία όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις, να αποδεσμευτεί η χώρα από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και αυτό μπορεί να γίνει μόνο από τη λαϊκή εξουσία.
ΑΘΗΝΑ 24/10/2011 – ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

1 σχόλιο: