Σελίδες

12 Οκτ 2011

Οι μαθητές να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω από τον αγώνα .


Ανακοίνωση για την προσπάθεια συκοφάντησης των μαθητικών κινητοποιήσεων που είναι σε εξέλιξη εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, η οποία έχει ως εξής:
«Από την αρχή της σχολικής χρονιάς χιλιάδες μαθητές αντιδρούν στη δραματική και απαράδεκτη κατάσταση στα σχολεία που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στη ζωή τους και συνολικά στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας.
Ανακαλύπτουν τη δύναμη της οργάνωσης, του συλλογικού αγώνα. Υψώνουν τη φωνή τους, αγωνίζονται και διεκδικούν το δικαίωμά τους στη μόρφωση, τη ζωή, να μην πληρώσει η λαϊκή οικογένεια ούτε 1 ευρώ για τη μόρφωση των παιδιών της, συνολικά να μην πληρώσει την κρίση ο λαός. Μέσα στα σχολεία πραγματοποιούνται καθημερινά μαζικές γενικές συνελεύσεις όπου και αποφασίζεται πώς θα οργανωθεί ο αγώνας, διάφορες αγωνιστικές πρωτοβουλίες.
Ολα αυτά θάβονται και αποσιωπούνται από τα ΜΜΕ, τα οποία και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς την κυβέρνηση, που θέλει να συκοφαντήσει τις μαθητικές κινητοποιήσεις.
Δείχνοντας υπερβάλλοντα ζήλο προβάλλουν κάποιες μεμονωμένες ή ακόμη και στημένες περιπτώσεις καταστροφών, χρήσης ναρκωτικών που συμβαίνουν το πολύ σε 10 σχολεία από τα πάνω από 800 που κινητοποιούνται σε όλη τη χώρα. Αυτές οι ενέργειες καμία σχέση δεν έχουν με το οργανωμένο μαθητικό κίνημα, με τα αιτήματα και τις μορφές πάλης που αυτό επιλέγει. Είναι περιπτώσεις σχολείων που είναι απομονωμένα και αποκομμένα από τα εκατοντάδες σχολεία και τους χιλιάδες μαθητές που παλεύουν και μέσα από τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων.
Η προσπάθεια να ταυτιστούν οι κινητοποιήσεις των μαθητών και οι καταλήψεις με ποινικές πράξεις έχουν μόνο στόχο τη συκοφάντηση του δίκαιου αγώνα, των δίκαιων αιτημάτων των μαθητών. Προετοιμάζουν το έδαφος για ένταση της ήδη οξυμένης καταστολής, με παρεμβάσεις της Αστυνομίας, των Εισαγγελιών, όχι μόνο σε αυτές τις μεμονωμένες ενέργειες, αλλά στα εκατοντάδες σχολεία που επιλέγουν το δρόμο του αγώνα και όχι της υποταγής στην πολιτική του κεφαλαίου και των κομμάτων του, που τσακίζει τις λαϊκές οικογένειες, που στερεί το δικαίωμα στη μόρφωση στους μαθητές, που έχει τα σχολεία επί της ουσίας κλειστά, χωρίς βιβλία, καθηγητές και άλλα κενά.
Καλούμε όλους τους μαθητές, τους γονείς και τους καθηγητές να μην κάνουν βήμα πίσω από τον αγώνα για την ικανοποίηση των αναγκών τους. Να αξιοποιήσουν κάθε μέρα, κάθε ώρα για να συνεχίσουν τον οργανωμένο - περιφρουρημένο αγώνα σε κάθε σχολείο σε όλη τη χώρα, να απομονώσουν όσους με τη δράση τους μέσα και έξω από τα σχολεία έχουν ρόλο προβοκάτορα. Να συμμετέχουν μαζικά στην πανεργατική απεργία στις 19 Οκτώβρη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου