Σελίδες

11 Οκτ 2011

Δεν παρακαλάμε, παλεύουμε!



Επιστολή συμπαράστασης των μαθητών ελληνικού σχολείου στη Γερμανία προς τους συμμαθητές τους στην Ελλάδα
Τα χειροκροτήματα των μαθητών προκάλεσε η ανάγνωση στην πανελλαδική συνάντηση συντονιστικών αγώνα σχολείων, της επιστολής συμπαράστασης των μαθητών του ελληνικού σχολείου του Μπίλεφελντ στη Γερμανία, στην οποία αναφέρονται και στα δικά τους προβλήματα. 
Η επιστολή αναφέρει τα εξής:
«Οι μαθητές του ελληνικού σχολείου του Μπίλεφελντ στη Γερμανία δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα που κάνετε όλοι οι συμμαθητές μας από την αρχή της χρονιάς σε εκατοντάδες σχολεία στην Ελλάδα.

Αυτός ο αγώνας δίνει κουράγιο και σε εμάς να παλέψουμε ενάντια στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και στη Γερμανία. Από την αρχή της χρονιάς στο σχολείο μας δεν έχουμε ούτε καθηγητές, ούτε βιβλία. Καθημερινά λόγω αυτών των ελλείψεων σχολάμε νωρίτερα από το κανονικό, χάνοντας μαθήματα που ίσως να μην αναπληρωθούν μέχρι το τέλος της χρονιάς.
Ταυτόχρονα, με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου για τα σχολεία του εξωτερικού, το σχολείο μας την επόμενη σχολική χρονιά είναι πιθανό να μη λειτουργήσει αν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις των καθηγητών μας. Σε κάθε περίπτωση το σχολείο μας θα υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο και θα κοιτά την τσέπη των γονιών μας για να μπορέσουμε να μορφωθούμε.
Το μέλλον που μας ετοιμάζουν φαίνεται από τις δηλώσεις των Γερμανών βιομηχάνων ότι θέλουν τα επόμενα χρόνια από τα σχολεία της Γερμανίας 400.000 εργάτες κομμένους και ραμμένους για τα κέρδη τους.
Αυτό το μέλλον δεν το θέλουμε! Το μέλλον ανήκει σε εμάς! Οσο τσακίζουν τις οικογένειές μας, όσο στα σχολεία μας επικρατεί αυτή η άθλια κατάσταση, εμείς θα κινητοποιούμαστε για μόρφωση, δουλειά, ζωή!
Δεν παρακαλάμε άλλο για τη μόρφωσή μας!!!
Παλεύουμε για ένα σχολείο που θα μας μορφώνει. Ενα σχολείο για τις δικές μας ανάγκες. Ενα σχολείο για όλους τους μαθητές της Γερμανίας χωρίς κατηγοριοποίηση, που θα μας μαθαίνει τη μητρική μας γλώσσα, την ιστορία, τα ήθη, τα έθιμα και τον πολιτισμό της Ελλάδας.
Καλούμε όλα τα ελληνικά σχολεία στη Γερμανία να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των συμμαθητών μας στην Ελλάδα και να συγκροτήσουμε Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Γερμανίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου