Σελίδες

1 Σεπ 2011

ΗΠΑκλοπές...



«Ανήκομεν εις την Δύσιν» (Κωνσταντίνος Καραμανλής).
*
«Πάμε χέρι χέρι με τον Κλίντον» (Αντρέας Παπανδρέου).
*
«Είμαστε όλοι Αμερικανοί» (Κωνσταντίνος Μητσοτάκης).
*
«Ευχαριστούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες» (Κώστας Σημίτης).
*
«Είμαστε στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ» (Κώστας Καραμανλής).
*
«Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ συμμερίζονται κοινές αρχές, κοινούς στόχους, όπως δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα, περιφερειακή σταθερότητα» (Γιώργος Παπανδρέου).

***
Αυτή είναι σε λίγες λέξεις η ιστορία των σχέσεων των τελευταίων 40 χρόνων (για να μην πάμε πιο πίσω) της Ελλάδας των κεφαλαιοκρατών, των κομμάτων των κεφαλαιοκρατών και των πρωθυπουργών των κεφαλαιοκρατών με τη φίλη χώρα των ΗΠΑ.
*
Αυτή είναι σχέση που επί τη βάσει της προώθησης των συμφερόντων της έχουν οικοδομήσει η πλουτοκρατία της Ελλάδας και το πολιτικό της προσωπικό με τη χώρα που η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας της, η NSA, εδρεύει στο Μέριλαντ. Εκεί δηλαδή που χτυπούσαν τα κινητά των υποκλοπών του 2006...
*
Οσο για τα υπόλοιπα περί «εθνικής κυριαρχίας» - και καθότι το έθνος των καπιταλιστών ουδεμία σχέση έχει με το έθνος των εργατών - με τη δική τους «εθνική κυριαρχία», των καπιταλιστών, δηλαδή, ουδέν πρόβλημα. Ετσι προάγετο πάντα και έτσι θα προάγεται. Πρόκειται περί βασικού κανόνα του καθεστώτος της ιμπεριαλιστικής ανισομετρίας.
*
Αν, λοιπόν, στο πλαίσιο αυτών των φιλικών και συμμαχικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας των καπιταλιστών με την Αμερική των καπιταλιστών, πίσω από τις υποκλοπές των τηλεφωνικών επικοινωνιών ακόμα και των εν ενεργεία Ελλήνων πρωθυπουργών (Καραμανλής) βρίσκονται οι Αμερικάνοι (σ.σ.: τι κάνει νιάου - νιάου στο... Μέριλαντ), τότε
α) οι πρώτοι που το γνωρίζουν είναι οι... παρακολουθούμενοι,
β) οι πρώτοι που το επιτρέπουν είναι οι... παρακολουθούμενοι,
γ) οι πρώτοι που το κουκουλώνουν είναι οι... παρακολουθούμενοι,
δ) οι τελευταίοι που τυγχάνουν της συμπάθειάς μας είναι οι... παρακολουθούμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου