Σελίδες

15 Σεπ 2011

Δράσεις για την οργανωμένη μαζική άρνηση πληρωμής της έκτακτης εισφοράς.



Μέτρα στην κατεύθυνση της οργάνωσης συγκεκριμένων δράσεων, ώστε μαζικά και οργανωμένα να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι γυναίκες, τα χαράτσια της έκτακτης εισφοράς, παίρνουν μέρα με τη μέρα μια σειρά ταξικά Συνδικάτα, Ομοσπονδίες και άλλοι φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος.
Πιο συγκεκριμένα:
1. Ηδη, τα κλαδικά συνδικάτα Επισιτισμού - Τουρισμού Αθήνας και Πειραιά, με ομόφωνες αποφάσεις τους, καλούν τους εργαζόμενους να επιστρέψουν μαζικά, μέσα από αυτά, τα εντάλματα πληρωμής της έκτακτης εισφοράς. 
Σε αυτήν την κατεύθυνση καλούν και όλα τα επιχειρησιακά σωματεία, τις σωματειακές επιτροπές να πάρουν ανάλογες αποφάσεις. 
Τέτοιες - και μάλιστα ομόφωνες - αποφάσεις έχουν πάρει τα επιχειρησιακά σωματεία στα ξενοδοχεία «LEDRA MARRIOTT» και «ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ»
Με ανακοίνωσή του, το επιχειρησιακό σωματείο στο ξενοδοχείο «LEDRA MARRIOTT» καλεί τους «συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να δώσουν στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου φωτοτυπία της ειδοποίησης της έκτακτης εισφοράς. Ετσι ώστε οργανωμένα όλα τα σωματεία της Αθήνας να τα επιστρέψουμε στον υπουργό των Οικονομικών».
2. Την Παρασκευή, σε κοινή συνεδρίασή τους, τα ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Λογιστών, της Ενωσης Λογιστών Αθήνας και του Συλλόγου Λογιστών Πειραιά αποφάσισαν «μαζικά - οργανωμένα μαζί με άλλα σωματεία και φορείς να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, να αρνηθούμε την πληρωμή των φορολογικών χαρατσιών». Καλούν τους λογιστές και τις λογίστριες να επικοινωνήσουν με το σωματείο τους για να ενημερωθούν για την ημερομηνία της παράστασης διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς και τον τρόπο επιστροφής των ενταλμάτων πληρωμής.
3. Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους, την Παρασκευή, 16 Σεπτέμβρη, στις 7.30το απόγευμα, σε σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου (οδός Δαβάκη και Βαλαωρίτου Χρυσομαλλούσα). Θέμα της σύσκεψης η οργάνωση και η μαζική αντίδραση ενάντια στα φοροχαράτσια και η μαζική επιστροφή των ενταλμάτων πληρωμής στους αποστολείς τους.
4. Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί τον κλάδο σε γενική συνέλευση την Κυριακή, 18 Σεπτέμβρη, στις 10 το πρωί, στα γραφεία του. 
Σ' αυτήν την κατεύθυνση καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τις νέες, τους νέους, τις εργαζόμενες γυναίκες να καταθέσουν στο σωματείο τα εντάλματα πληρωμής που έρχονται από την Εφορία και μαζικά με επικεφαλής το σωματείο τους να τα επιστρέψουν.
5. Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης, με απόφασή του, καλεί όλους τους μαζικούς φορείς της Ηλιούπολης, τα πολιτιστικά, αθλητικά σωματεία, τους συλλόγους, τα εργατικά σωματεία, τις επιτροπές αγώνα των αυτοαπασχολούμενων, τις λαϊκές επιτροπές στις συνοικίες να οργανώσουν τη μαζική επιστροφή των ενταλμάτων πληρωμής. Και καλεί όλους τους παραπάνω φορείς σεσύσκεψη την Τρίτη, 20 Σεπτέμβρη, στις 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
6. Κάλεσμα να μην πληρώσουν τα φοροχαράτσια, να ενώσουν τον αγώνα τους με το ταξικό κίνημα για τη ρήξη και την ανατροπή, απευθύνει στους συνταξιούχους η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος19/9/11, 9:19 μ.μ.

    Το ΚΚΕ καλεί, ενθαρρύνει και πρωτοστατεί στη δημιουργία ενός παλλαϊκού κινήματος, οργανωμένου απ' τα συνδικάτα, τις μαζικές οργανώσεις, τις λαϊκές επιτροπές στις συνοικίες, που αρνείται να πληρώσει τα χαράτσια και διεκδικεί την κρίση και το χρέος να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Αυτή πρέπει να είναι η πρώτη απάντηση του λαού στους εκβιασμούς και τις απειλές της κυβέρνησης και της ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή