Σελίδες

30 Σεπ 2011

Να επαληθεύσουμε τους φόβους τους...



Τον πανικό και τον τρόμο που επικρατεί στα επιτελεία της άρχουσας τάξης, απόρροια και των αδιεξόδων στη διαχείριση της κρίσης, μαρτυρά το χτεσινό πρωτοσέλιδο θέμα της «Καθημερινής», που στηλιτεύει τον Θ. Πάγκαλο ότι τάχα προσφέρει... «πολιτική ομπρέλα» στο «δεν πληρώνω»(!), με αφορμή τη φαιδρή δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ότι δεν έχει να πληρώσει το χαράτσι για τα δεκάδες ακίνητά του και πως αν δεν μπορέσει να βρει χρήματα «μπορεί να τον συλλάβει και να τον βάλει φυλακή ο Βενιζέλος». 
Παρόλο που η εφημερίδα παραδέχεται ότι η παραπάνω δήλωση ήταν ένα αστείο, ωστόσο σπεύδει να την καταδικάσει μετά βδελυγμίας, ενώ δε διστάζει προβοκατόρικα να την αθροίσει με... τη στάση του ΚΚΕ για οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών και ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής! 
Γράφει χαρακτηριστικά: «"Ομπρέλα" πολιτικής κάλυψης σε όσους προσανατολίζονται να δηλώσουν αδυναμία καταβολής των νέων φόρων, αρχής γενομένης από το τέλος για τα ακίνητα, προσφέρουν πολιτικοί και κόμματα, με την «ενθάρρυνση» και μερίδας των ΜΜΕ, παρά τα σαφή μηνύματα ότι η βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ θα τερματιστεί εάν δεν επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι»... 
Είναι ολοφάνερο ότι τρέμουν επειδή η οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών αρχίζει να προσλαμβάνει μαζικό χαρακτήρα και μπορεί να ακυρώσει στην πράξη το βάρβαρο αντιλαϊκό μέτρο. 
Ο λαός πρέπει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να επαληθεύσει τους φόβους τους, ακριβώς γιατί δεν μπορεί και δεν πρέπει να πληρώσει την κρίση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου