Σελίδες

15 Σεπ 2011

Για... καλύτερο καπιταλισμό

«Επιτέλους σ' αυτήν τη χώρα πρέπει να υπάρξει κράτος, δικαιοσύνη, κυβέρνηση που να υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα και να διαπραγματεύεται. Αν νοικοκυρέψουμε αυτή τη χώρα, που είναι οικόπεδο γωνία, θα διαπραγματευόμαστε όλα τα θέματα με καλύτερο τρόπο» (...) «τα έχουν κάνει εντελώς μούσκεμα, έχουν αποτύχει παταγωδώς», τάδε έφη Δ. Παπαδημούλης στον ρ/σ «Αθήνα 9,84» χτες. Κι αφού η κυβέρνηση τα έκανε μούσκεμα, πρέπει να αποκτήσουμε μια καινούργια που να υπερασπίζεται τα «εθνικά συμφέροντα» όλων - δηλαδή εκμεταλλευτών και εκμεταλλευομένων, σαν να είναι ενιαία - κυρίως δε να νοικοκυρέψει τη χώρα που είναι και «οικόπεδο γωνία»...
Δεν λέει, βέβαια, κάτι καινούργιο ο Δ. Παπαδημούλης. Τα έχει πει ο ίδιος και το κόμμα του πολλές φορές. Το καινούργιο στη συγκεκριμένη συνέντευξη είναι ότι είχε το θράσος να επικαλεστεί τον Χ. Φλωράκη για να προσδώσει εγκυρότητα στην αυταπάτη μιας φιλολαϊκής διακυβέρνησης στο πλαίσιο του καπιταλισμού. Οπως είπε: «Για να θυμηθώ μια φράση του Χαρίλαου Φλωράκη: "δεν αρκεί να αλλάξει ο χαβάς, πρέπει να αλλάξουν και οι βιολιτζήδες"»!

Να του θυμίσουμε ότι ο Χ. Φλωράκης δεν υπήρξε ποτέ θιασώτης ενός καπιταλισμού με - δήθεν - ανθρώπινο πρόσωπο. Ας μην τον μπλέκει λοιπόν στις αυταπάτες που σερβίρει στο λαό σαν δήθεν ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση.
Και κάτι ακόμα, ισχυρίστηκε ότι «ο κόσμος που βρίσκεται στο ευρύτερο φάσμα της αριστεράς» τους «τραβάει από το μανίκι» και τους λέει «τι περιμένετε; Ενωθείτε γύρω από πέντε συγκεκριμένα πράγματα και προσφέρετε λύσεις, διεκδικήστε ένα σημαντικότερο ρόλο». Δεν ξέρουμε πώς ακριβώς ο Δ. Παπαδημούλης «αφουγκράστηκε» όλον αυτόν τον κόσμο, ξέρουμε όμως με βεβαιότητα ότι ο ίδιος και το σινάφι του επιχειρούν να δουλέψουν ψιλό γαζί αυτόν τον κόσμο όταν του υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια, δηλαδή εξημέρωση του καπιταλισμού. Και σπέρνουν φρούδες ελπίδες συμβάλλοντας στην υποταγή του στο σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου