Σελίδες

30 Σεπ 2011

Μαθητικές κινητοποιήσεις: Γονέας έσπασε το χέρι ενός μαθητή στην Αργυρούπολη!


  • ΑΠΟ ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών
  • Μαθητές : Συνελεύσεις, καταλήψεις, διαδηλώσεις
  • Ασφαλίτες, Διευθυντές και Εισαγγελείς: Τρομοκρατούν και καταστέλλουν
Με οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα τους, με συλλογική προσπάθεια να αποκρούσουν και να απομονώσουν τις προσπάθειες τρομοκράτησής τους συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι μαθητές σε όλη τη χώρα.  
Τα κατειλημμένα σχολεία πανελλαδικά χτες ξεπερνούσαν τα 300, ενώ από την αρχή των κινητοποιήσεων μέχρι τώρα φαίνεται ότι ο αριθμός των σχολείων που έχουν προχωρήσει σε ολιγοήμερες ή πολυήμερες αποχές και καταλήψεις ξεπερνάει τα 500.  
 
Υπάρχουν περιοχές (Κορυδαλλός, Λάρισα κ.ά.) όπου σε κατάληψη βρίσκονται όλα τα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ.

Στα περισσότερα σχολεία, οι αποφάσεις για τις καταλήψεις και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις παίρνονται με συλλογικές διαδικασίες και αξιοσημείωτο είναι ότι οι μαθητές πραγματικά δίνουν «μάχη» με διευθυντάδες και μερίδα εκπαιδευτικών, προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα να ...κάνουν γενική συνέλευση! 
 
Με πείσμα κι εφευρετικότητα, πάντως, τα καταφέρνουν και συνελεύσεις να κάνουν και αγωνιστικές αποφάσεις να παίρνουν κόντρα στις προσπάθειες τρομοκράτησής τους. 

Παράλληλα, δε μένουν ...μέσα στις αυλές των σχολείων. Καθημερινά βγαίνουν στους δρόμους, διαδηλώνουν στις γειτονιές τους, κλείνουν δρόμους, κάνουν καθιστικές διαμαρτυρίες και, κυρίως, συντονίζονται. 
Στα Συντονιστικά Αγώνα σχολείων που συγκροτούνται μέσα από αγωνιστικές διεργασίες προστέθηκε χτες στην Αθήνα και το Συντονιστικό Αγ. Δημητρίου. 

Μεγάλη διαδήλωση στο Πέραμα

Μία από τις μεγαλύτερες μαθητικές διαδηλώσεις που έχει ζήσει η πόλη τουΠεράματος συγκρότησαν χτες το πρωί μαθητές από τα Λύκεια και τα Γυμνάσια του Περάματος.
 
Πάνω από 500 μαθητές συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 11 το πρωί στην πλατεία Ηρώων, την κεντρικότερη της πόλης. 
 
Από εκεί με τα απανωτά συνθήματά τους, με τα οποία διατράνωσαν την απαίτησή τους «Θέλουμε βιβλία, καθηγητές σχολεία», και ξεσηκώνοντας με τη ζωντάνια, τον ενθουσιασμό και τον παλμό τους τους πάντες στο πόδι, έκαναν μαχητική πορεία στο δημαρχείο της πόλης.  
 
Στο πλευρό τους ήταν και γονείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ενωσης Συλλόγων Γονέων Περάματος. 
Αυτή τη στιγμή στην περιοχή του Περάματος με βάση το διεκδικητικό πλαίσιο του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Πειραιά έχει γίνει κατάληψη, που αποφασίστηκε μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες των μαθητών, στο 1ο, 2ο και 3ο Γυμνάσιο και στο 3 Γενικό Λύκειο. 
 
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι μαθητές του ΕΠΑΛ Περάματος, οι οποίοι επί τόπου αποφάσισαν αποχή από τα μαθήματα, και μαθητές από το 1ο Γενικό Λύκειο. 
 
Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί να γίνουν γενικές συνελεύσεις σε όλα τα Λύκεια και Γυμνάσια του Περάματος για τη συνέχιση των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων, των οποίων σταθμός θα είναι η συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί από συνδικαλιστικούς και μαζικούς φορείς του Πειραιά για τις 5 Οκτώβρη στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κοραή του Πειραιά.

Σε άλλες περιοχές

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν χτες το πρωί εκατοντάδες μαθητές σχολείων τουκέντρου της Θεσσαλονίκης. 
 
Οι μαθητές 7 σχολείων που τελούν υπό κατάληψη συγκεντρώθηκαν στο Αγαλμα Βενιζέλου και από εκεί, με πορεία στους δρόμους της πόλης, κατευθύνθηκαν στη ΓΓ Μακεδονίας - Θράκης. 
 
Κατήγγειλαν την κυβέρνηση που τους αφήνει χωρίς βιβλία και καθηγητές στο όνομα των ελλειμμάτων και των χρεών και την ίδια ώρα σκορπίζει δισεκατομμύρια ευρώ για τις ιμπεριαλιστικές αποστολές και πολεμοφόδια στους μηχανισμούς καταστολής. 

Μαθητικές πορείες πραγματοποιήθηκαν χτες επίσης σε Λάρισα, Βόλο και Τρίκαλα. 
 
Αφίσα του Συντονιστικού Λάρισας
Πολλοί μαθητές, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων, στις τρεις πόλεις, συμμετείχαν μαχητικά στις κινητοποιήσεις διατρανώνοντας την αποφασιστικότητά τους να εντείνουν την οργανωμένη, μαζική αγωνιστική δράση τους για το δικαίωμα στο δημόσιο, δωρεάν σχολείο. 
 
Στη Λάρισα, όπου τελούν υπό κατάληψη 36 σχολεία, οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους, καταλήγοντας στην Α' ΔΟΥ, όπου συναντήθηκαν με τις δυνάμεις των αγωνιστικών συσπειρώσεων που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση ενάντια στα χαράτσια. 
 
Ακόμα δεν έχει ξεκινήσει
η μεταφορά μαθητών στα σχολεία
Στο Βόλο, η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Πανεπιστημίου, ενώ με τους διαδηλωτές έξω από την εφορία συναντήθηκαν και οι μαθητές στα Τρίκαλα.

Την κατάληψη που ξεκίνησαν από τη Δευτέρα συνεχίζουν οι μαθητές του Γυμνασίου - Λυκείου Ραχών Ικαρίας, με αποφάσεις μαζικής συνέλευσης και με συντριπτική πλειοψηφία, κόντρα σε απειλές, σε πιέσεις, σε προσπάθεια τρομοκράτησής τους, στην προσπάθεια κάποιων «αποφασισμένων» να τελειώνουν με την κατάληψη κόβοντας με τροχό τα λουκέτα και την αλυσίδα της πόρτας του σχολείου. 
 
Να σημειωθεί ότι πέρα από την απουσία βιβλίων, στην Ικαρία η μεταφορά μαθητών ακόμα δεν έχει ξεκινήσει και τα παιδιά φτάνουν στο σχολείο όπως να 'ναι, κυρίως τα μεταφέρουν οι γονείς τους.

Τροφοδοτούν τραμπουκισμούς και αυταρχισμό

Στην προσπάθεια που γίνεται από την κυβέρνηση να ποινικοποιηθούν οι μαθητικοί αγώνες συνδράμουν σύμφωνα με καταγγελίες που γίνονται καθημερινά ορισμένοι μεμονωμένοι εκπαιδευτικοί και άλλοι, με τον «αέρα» της κάλυψης που τους παρέχει η κυβερνητική πολιτική. 
 
Η ίδια η υπουργός Παιδείας, σε ραδιοφωνική της συνέντευξη ούτε λίγο ούτε πολύ έδωσε εύσημα σε εκπαιδευτικούς που με διάφορα μέσα, ακόμα και με την τρομοκράτηση μαθητών και γονιών, στέκονται εμπόδιο στους αγώνες.  
 
«Υπάρχουν και εκπαιδευτικοί οι οποίοι λήγουν τις καταλήψεις σε μία μέρα γιατί αναγνωρίζουν τη σημασία του μαθήματος. 
 
Υπάρχουν διευθυντές που δεν επιτρέπουν να γίνουν καταλήψεις στα σχολεία τους, μπαίνουν μπροστά και ανοίγουν τα σχολεία», είπε χαρακτηριστικά. 

Μέσα σε αυτό το κλίμα και σύμφωνα με καταγγελίες, το μένος με το οποίο γονιός επιχείρησε χτες να κόψει το λουκέτο στο 4ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης, είχε σαν αποτέλεσμα να σπάσει το χέρι ενός από τους μαθητές που βρίσκονταν μέσα στο σχολείο. 
 
Συγκεκριμένα καταγγέλλεται ότι μέλος του συλλόγου γονέων συνοδευόμενος από άλλα άτομα, έφτασε στο κατειλημμένο σχολείο, κρατώντας κόφτη προκειμένου να σπάσει την κατάληψη. 
 
4ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης:
Γονιός έσπασε το χέρι ενός μαθητή
!
Οι μαθητές που ήταν παρόντες προσπάθησαν με τα χέρια τους και τα σώματά τους να τον εμποδίσουν με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση που κατέληξε στο να σπάσει τον καρπό του ένας μαθητής του σχολείου. 
 
Οι μαθητές προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν την επίθεση, κάλεσαν την αστυνομία για να παρέμβει. 
 
Το γεγονός έχει προκαλέσει αντιδράσεις και σήμερα προγραμματίζεται κινητοποίηση γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών έξω από το σχολείο. 

Την οργανωμένη προσπάθεια χτυπήματος των αγωνιστικών διαθέσεων των νέων, αγωνιστικών διαθέσεων που όλο φουντώνουν, καταγγέλλει το Νομαρχιακό Συμβούλιο Εβρου της ΚΝΕ, με αφορμή τις απειλές διευθυντών και τις παρεμβάσεις της αστυνομίας σε βάρος στελεχών της ΚΝΕ. 
 
Σύμφωνα με την καταγγελία, στην Αλεξανδρούπολη, την περασμένη Τετάρτη, η αστυνομία έκανε έλεγχο για εξακρίβωση στοιχείων σε στελέχη της ΚΝΕ για την πολιτική τους δράση έξω από σχολεία της πόλης. 
 
Επίσης, επιχείρησε έλεγχο μαθητή έξω από το σχολείο του, το ΕΠΑΛ Ορεστιάδας, ενώ στο 4ο Λύκειο Αλεξανδρούπολης οι μαθητές την ώρα της προσευχής έγιναν δέκτες απειλών από τη διεύθυνση ότι αν κάνουν κατάληψη θα βρουν μπελά κι αυτοί και οι γονείς τους.
Διαφορετικό «πρόσωπο» είχε η προσπάθεια τρομοκράτησης στο 2ο Γενικό Λύκειο Λιβαδειάς, οι μαθητές του οποίου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη. 
 
«Η διεύθυνση του Σχολείου, χωρίς να έχει αρμοδιότητα, με προσχηματικό τρόπο, ζήτησε από τους μαθητές να υπογράψουν σε ονομαστική κατάσταση αν συμφωνούν ή όχι με την κατάληψη και δίπλα να υπογράψουν(!)» καταγγέλλει η Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ Βοιωτίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου