Σελίδες

24 Σεπ 2011

Εξαπάτηση του λαού με τα αυθαίρετα .



Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του από το βήμα της 76ης ΔΕΘ, αφού έκανε κριτική στην κυβέρνηση, συνέχισε και είπε «φέτος θα σας πω τι θα κάνω», ανακοινώνοντας ουσιαστικά την ίδια πολιτική με αυτή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. 
Οι όποιες διαφοροποιήσεις στο όνομα, όπως π.χ. ότι αυτός μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα με την τρόικα και να αναδιαπραγματευτεί τα μνημόνια, είναι προπαγανδιστικό τρικ που σπέρνει αυταπάτες ότι μπορεί να ανακουφίσει τη λαϊκή οικογένεια. Το γεγονός και μόνο πως πρότεινε δραστική μείωση της φορολογίας του κεφαλαίου, δείχνει ποιον υπηρετεί η πολιτική του.
Αλλά δεν μπορούσε να περιμένει κανείς τίποτα το διαφορετικό, αφού στηρίζει την κυβέρνηση και μάλιστα τονίζει συχνά ότι έχει ψηφίσει το 50% των νομοσχεδίων στη Βουλή. 

Είναι αυτά που εξειδικεύουν το μνημόνιο και το «μεσοπρόθεσμο» σε κάθε τομέα. Αλλά και σε όσα δεν ψηφίζει επί της αρχής, υπερψηφίζει σχεδόν το σύνολο των άρθρων του, π.χ. πρόσφατα στο νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς υπερψήφισε τα 17 από τα 21 άρθρα η ΝΔ, και τα 19 ο ΛΑ.Ο.Σ., αν και καταψήφισαν επί της αρχής.
***
Ωστόσο η αναφορά του στα αυθαίρετα είναι μεγάλη εξαπάτηση του λαού. Μαζί και παρέα ψήφισαν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα, όπου χαρατσώνουν άγρια εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκών νοικοκυριών, μέσα από τέλη και πρόστιμα. Ξέροντας ότι υπάρχουν περίπου 1-1,5 εκατ. αυθαίρετα επινόησαν πώς θα τα «αρπάξουν» εκβιάζοντας και τρομοκρατώντας. Υποχρεώνουν, με την απειλή της κατεδάφισης και της μη μεταβίβασης, να κάνουν όλοι αίτηση για ρύθμιση μέσα στον Οκτώβρη και το Νοέμβρη. Θα συνοδεύεται κατά μέσο όρο με παράβολο 1.000 ευρώ η κάθε αίτηση, που σημαίνει ότι θα συγκεντρώσουν τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ. Στη συνέχεια από τα πρόστιμα για κάθε παράβαση θα μαζέψουν μερικά δισ. ευρώ, χωρίς να δίνουν λύση, παρά αναστολή για 30 χρόνια και μετά πάλι άλλα χαράτσια και εκβιασμοί, δίχως τέλος.
Να τι είπε λοιπόν ο Σαμαράς εκφράζοντας διαφωνία γι' αυτό που υπερψήφισε: «Εδώ όμως, η Τρόικα ζητά να βρούμε τρόπο να ισορροπήσουμε τις απώλειες από τέτοια μέτρα, με κάποιες άλλες οικονομίες και να πιάσουμε τους στόχους της προσαρμογής. Αλλά εμείς δεν διαφωνούμε με τους στόχους. Δεν θέλουμε χαλάρωση της προσπάθειας. Διαφωνήσαμε με τους τρόπους. Και μπορούμε να τους πείσουμε. Εξασφαλίζοντας ισοδύναμο δημοσιονομικό αποτέλεσμα για την επίτευξη των δικών μας προτεραιοτήτων. Εχουμε ήδη προτείνει μέτρα που θα φέρουν χρήματα: Οπως η άμεση και οριστική τακτοποίηση των αυθαιρέτων. Η κυβέρνηση προχώρησε σε δισταγμούς σε μερική τακτοποίηση. Η διαφορά είναι μεγάλη. Η κυβέρνηση διαιωνίζει μια εκκρεμότητα. Εμείς μετατρέπουμε για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, την περιουσία τους σε πραγματική αξία, σε κεφάλαιο. Οταν ο κόσμος καταλάβει ότι αποκτά πραγματική αξία το σπίτι του, τότε θα έλθει να πληρώσει για την οριστική ρύθμιση. Που θα συνοδεύεται με πλήρη πολεοδομική ρύθμιση. Για να είναι σύννομη...».
***
Ετσι είναι ο καπιταλισμός. Απαλλάσσει το κεφάλαιο από φόρους, χαράτσια, νομιμοποιεί παρανομίες του και το επιδοτεί από λεφτά του λαού. Αυτό έγινε και στο ν/σ για τα αυθαίρετα που ψήφισαν παρέα, απαλλαγές παραβάσεων σε μεγαλοξενοδόχους, ΑΠΕ, λατομεία κ.ά., και άγρια χαράτσια για τις ίδιες παραβάσεις σε μικροϊδιοκτήτες, που ουσιαστικά τους καλεί να ξαναπληρώσουν ένα σημαντικό ποσό για τη στέγη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου