Σελίδες

28 Σεπ 2011

Αντιλαϊκά μέτρα διαρκείας...



ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ την παραμικρή ιδέα ποιο φορολογικό μέτρο θα ανακοινώσουν αύριο, όμως είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι έχουν μερικά ακόμα στο κεφάλι τους. 
Και επίσης μία απολύτως διαθέσιμη Κοινοβουλευτική Ομάδα για να τα ψηφίσει.
Αποδείχθηκε αυτό χτες με την ψηφοφορία για το χαράτσι στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ και θα αποδειχθεί πολλές φορές ακόμη. 
Οσο για τις «προειδοποιήσεις» διαφόρων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ότι «είναι η τελευταία φορά» που ψήφισαν, προφανώς μόνο για ψηφοθηρική κατανάλωση είναι.
Πάντως δε έχετε παράπονο, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας φρόντισε να ...εξαιρέσει από το μέτρο τα λόμπι των ξενοδοχείων, δηλαδή τους «κοινόχρηστους χώρους».

Προφανώς, οι μεγαλοξενοδόχοι αποφάσισαν ότι τους έρχεται μεγάλο το έξοδο και φυσικά εισακούστηκαν.
Σε αντίθεση φυσικά με τους ασθενείς, τους ανέργους, τους συνταξιούχους που οφείλουν να συμβάλουν χωρίς αποκλίσεις στην εθνική προσπάθεια...

ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟ να τον πεις; 
Προκλητικό να τον αποκαλέσεις; 
Μάλλον ο οποιοσδήποτε χαρακτηρισμός είναι λίγος...
Για τον πρωθυπουργό φυσικά μιλάμε που δηλώνει ανερυθρίαστα πως ή τον υποστηρίζει ή όχι ο ελληνικός λαός ... «δεν είναι πρόβλημά μου»!
Μόνο που η πολιτική που ακολουθεί αυτός και η κυβέρνησή του είναι το δικό μας πρόβλημα κι θεωρεί λογικό να μας απαξιώνει έτσι σε όποιο βήμα βρεθεί στο εξωτερικό.
Οσο για το ανέκδοτο του είδους «εγώ θα σώσω την χώρα» μάλλον πρέπει να του υπενθυμίσουμε ότι ο ελληνικός λαός (που «δεν είναι πρόβλημά του») είναι ...η χώρα!
Εκτός αν μπούμε σε συζητήσεις του είδους «τι είναι η πατρίδα μας;»! 
Αφήστε που τόσο «τους κάμπους» όσο και τα «ψηλά βουνά» τα έχει ήδη ξεπουλήσει η κυβέρνηση και μάλιστα με ... «fast track»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου