Σελίδες

7 Σεπ 2011

Περί... διαχειριστικής ανικανότητας.



Σε συνέντευξή του στο «Ζougla web radio» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης επέκρινε την κυβέρνηση για «εξαιρετική διαχειριστική ανικανότητα». 
Η επιλογή αυτής της «γραμμής» αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση από την ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τυχαία. 
Αποσκοπεί στο να πείσει το λαό ότι δίχως να θιχτεί ούτε μια «τρίχα» από την εξουσία του κεφαλαίου, όλα μπορούν να στρώσουν αν υπάρξει ένας ικανός διαχειριστής. Που κατά τη γνώμη τους είναι οι ίδιοι και οι δυνάμει σύμμαχοί τους από το χώρο του ΠΑΣΟΚ που «γύρω από συγκεκριμένους και εφικτούς στόχους» μπορούν να διεκδικήσουν «έναν ισχυρότερο ρόλο στα πράγματα». 
Ο Δ. Παπαδημούλης αξίωσε μάλιστα «να καταστεί υποχρεωτικός ο δρόμος της συνεργασίας, με δεδομένη την αποτυχία των μονοκομματικών κυβερνήσεων»! 

Και για να γίνει αυτό, όπως είπε, «πρέπει να αλλάξει ο εκλογικός νόμος και να έρθει η απλή αναλογική». 
Πρόσθεσε ωστόσο ότι η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν είναι λύση στο πρόβλημα, αφού αθροίζοντας δύο αποτυχίες δεν δημιουργείται μια θριαμβευτική επιτυχία.
Τι δε λέει ο Δ. Παπαδημούλης. 
Πρώτον, ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ πέτυχαν απολύτως ως εκπρόσωποι των συμφερόντων του κεφαλαίου. Τα προώθησαν και με το παραπάνω, τσακίζοντας το λαό και τα δικαιώματά του. 
Δεύτερον, ο οπορτουνισμός βολεύεται να βαφτίζει «αποτυχία» τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το σύστημα συνολικά στη διαχείριση της κρίσης του, γιατί έτσι αποσιωπά το γεγονός ότι όποιος κι αν πάρει τη θέση του διαχειριστή τις ίδιες δυσκολίες θα αντιμετωπίσει και στην πεπατημένη της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου θα κινηθεί, αντικειμενικά. 
Τρίτον, πολιτικές δυνάμεις που ισχυρίζονται ότι διαθέτουν το μαγικό ραβδί με το οποίο και τον καπιταλισμό θα απαλλάξουν από τις κρίσεις του και θα τον εξανθρωπίσουν διαμορφώνοντας συνθήκες ευημερίας των κερδών του κεφαλαίου και των ανθρώπων του μόχθου συγχρόνως, είναι καλές για την αφήγηση παραμυθιών αλλά όχι για να τους εμπιστευτεί ο λαός την ψήφο του και τις ελπίδες του. Και βεβαίως υπονομεύουν την ταξική πάλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου