Σελίδες

9 Σεπ 2011

Γιατί διαμαρτύρεται;



Με εξυπνάδες και βαρύγδουπο τίτλο - εκτίμηση «Με την πλάτη στον τοίχο η ΚΝΕ» προσπάθησε να σχολιάσει η «Αυγή» την ανακοίνωση της ΚΝΕ για τη συμμαχία ΕΑΑΚ - ΣΥΡΙΖΑ (που πολλές φορές στα πανεπιστήμια διευρύνεται με την ...έκτακτη συμμετοχή της παράταξης του ΠΑΣΟΚ, την ΠΑΣΠ). 
Τι την πείραξε την «Αυγή»; 
Πώς η ΚΝΕ υποστηρίζει ότι οι συγκεκριμένες δυνάμεις, την ώρα που οι αγώνες είναι σε εξέλιξη «χωρίς ντροπή προτρέχουν να εφαρμόσουν το νέο νόμο έκτρωμα», αλλά δεν τεκμηριώνει - λένε - την κατηγορία αυτή. 
Πάντως, σε ολόκληρο σχόλιο, ενώ αναφέρει πως η ΚΝΕ έχει εκδώσει ανακοίνωση για τα ΕΑΑΚ του Βιολογικού Αθήνας, δεν παίρνει θέση για το «ψητό», αλλά διαμαρτύρεται. 
Και ποιο είναι το «ψητό»; 
Οτι οι δυνάμεις του ΜΑΣ δε συντάσσονται με τη συμμαχία ΕΑΑΚ-ΣΥΡΙΖΑ, που σε πολλές περιπτώσεις συμμαχούν και με την ΠΑΣΠ στο δήθεν ενιαίο μπλοκ ενάντια στο νόμο, (ενάντια στο νόμο κινητοποιείται και η ΔΑΠ). 
Η «Αυγή» μιλά για «συναίνεση», δηλαδή τσουβάλιασμα και με τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ τάχα ενάντια στο νόμο, όταν η ΠΑΣΠ προβάλλει ως λύση το νόμο-πλαίσιο 816 του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του '80.
Διαμαρτύρεται η «Αυγή» γιατί η ΚΝΕ ανοίγει «μέτωπο με τις αριστερές φοιτητικές δυνάμεις». 
Παρ' όλα αυτά, δε μας λέει τίποτα για το τι λένε οι «αριστερές δυνάμεις» (έστω τι λέει η «Αυγή!), για την άποψη των ΕΑΑΚ του Βιολογικού πως η πολιτική δραστηριότητα των κομμάτων (και συγκεκριμένα του ΚΚΕ) δεν έχει θέση στην κατάληψη. Συμφωνούν με τη θέση «δε θέλουμε τα κόμματα στην κατάληψη», που είναι στην ίδια λογική με το υπουργείο Παιδείας, με το νόμο, που φωνάζει έξω τα κόμματα απ' τις σχολές. 
Τόσες εξυπνάδες μαζεμένες στο σχόλιο, αλλά χώρο για να απαντήσει δε βρήκε....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου