Σελίδες

13 Σεπ 2011

Καταγγέλλει τη σύλληψη στελέχους της ΚΝΕ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Τη σύλληψη και κράτηση του Αγγελου Σιβρίδη, μέλους του Συμβουλίου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Σημειώνει ότι εντάσσεται μέσα στο συνολικότερο κλίμα τρομοκρατίας που στόχο έχει να φοβίσει το λαό και τη νεολαία και να κάμψει την αντίστασή του.
Το Σάββατο, 10 Σεπτέμβρη, αστυνομικοί ντυμένοι με πολιτικά σταμάτησαν για εξακρίβωση στοιχείων δύο μέλη της ΚΝΕ, που κατευθύνονταν προς την πλατεία Αριστοτέλους για να πάρουν μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Εγινε εξακρίβωση στοιχείων και σωματικός έλεγχος, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Αγγελος Σιβρίδης αρνήθηκε να δώσει στους αστυνομικούς έγγραφο με το χαιρετισμό του στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να αποσπάσουν το έγγραφο με τη βία
και αφού δεν τα κατάφεραν προχώρησαν στην προσαγωγή και κράτησή του στο αστυνομικό τμήμα. Μετά από έντονες αντιδράσεις και παρεμβάσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τελικά αφέθηκε ελεύθερος.
Η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, στην ανακοίνωσή της, σημειώνει: «Η επίθεση αυτή εντάσσεται μέσα στο συνολικότερο κλίμα τρομοκρατίας και αστυνομοκρατίας, που συνεχώς αυξάνεται με στόχο να φοβίσει, να τρομοκρατήσει για να περάσουν πιο εύκολα όλα τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης και των συμμάχων της. Είναι συνέχεια των διώξεων πολλών κομμουνιστών αλλά και άλλων αγωνιστών και συνδικαλιστών, σε όλη την Ελλάδα, που είναι στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης των συμφερόντων του λαού.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία να αντισταθούν και να δυναμώσουν τον αγώνα να τσακίσουν την τρομοκρατία από την κλιμάκωση των εκβιασμών από την κυβέρνηση και τους συμμάχους της, στους χώρους δουλειάς, από τις επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής. Να οργανώσουν τον αγώνα τους για να μπει οριστικά ταφόπλακα όχι μόνο στην αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και στο ίδιο το σύστημα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου