Σελίδες

20 Σεπ 2011

Ώρα για μέτωπο του εργαζόμενου λαού .



ΑΠΟ Αριστερά και πολιτική
Δεν χρειάζονται πλέον άλλες αναλύσεις «τεχνικού» χαρακτήρα για να καταλάβουμε ότι η κυβέρνηση, η τρόικα, το ΔΝΤ και το ντόπιο και ξένο τοκογλυφικό κεφάλαιο που υπερχρέωσαν τη χώρα και τώρα ζητάνε το κεφάλι του λαού επί πινάκι, μας οδηγούν σε συνειδητή πτώχευση. Πτώχευση που θα ακολουθήσει το «νόμιμο» ξεπούλημα κάθε πλουτοπαραγωγικής πηγής και την εκτίναξη του χρέους προς τους τοκογλύφους σε αιώνες αποπληρωμής. Όταν πια δεν θα έχουμε τίποτα να μας ληστέψουν εκτός από το μέλλον μας.

 
Είναι ώρα για πολιτική δράση. Για δράση του εργαζόμενου λαού κατά των πολιτικών του κεφαλαίου. Για δράση όλων των εργαζόμενων τάξεων και στρωμάτων με πρωτοπόρα την εργατική τάξη η οποία δεν έχει κανένα λόγο να συμφωνήσει στον σφαγιασμό της και στον σφαγιασμό του λαού. 



Όποιος έχει κριτήριο καταλαβαίνει ότι σε τέτοιους καιρούς οι πολιτικοϊδεολογικές διαφορές και οι διαφορετικές απόψεις υποχωρούν μπροστά το κύριο που είναι η σωτηρία του λαού από την πτώχευση και την καταστροφή. Οι ενδιάμεσες συμβιβαστικές λύσεις δεν είναι παρά οξυγόνο για το σύστημα να συνεχίσει την εγκληματική πολιτική του. Οι αυταπάτες τελείωσαν, οι άμεσες λαϊκές λύσεις είναι η μόνη διέξοδος.

Όποιος βλέπει καλά την κατάσταση δεν έχει καμία αμφιβολία ότι Η ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ. Και η αριστερή λύση περιλαμβάνει πλέον αναγκαστικά και την εθνική λύση αφού η σωτηρία του λαού, των εργαζομένων και της χώρας από ντόπιους και ξένους δυνάστες, ταυτίζεται με την ανατροπή και εκδίωξη της εξουσίας του κεφαλαίου, της αστικής τάξης, των ξένων δανειστών – τοκογλύφων, της ΕΕ, του ΔΝΤ ακόμη και του «μακριού χεριού του κεφαλαίου», του ΝΑΤΟ.


Η τρέχουσα συγκυρία επιβάλει σε όλες τις λαϊκές τάξεις και στρώματα να παλέψουμε για ένα μέτωπο μέσα σε αρχές που άμεσα και μεσοπρόθεσμα επιδιώκουν:


• Τη απόκρουση των πολιτικών της άρχουσας τάξης, της ΕΕ και του ΔΝΤ και την ανατροπή όλων των ληστρικών συμφωνιών σε βάρος του λαού και της χώρας. 


• Την αντιπαράθεση της λαϊκής αντίστασης στα σχέδια του κεφαλαίου.


• Την άρνηση του χρέους. Το χρέος αυτό είναι προϊόν ληστρικής τοκογλυφίας. Ούτε ένα ευρώ στους τοκογλύφους.


• Την άρνηση πληρωμής φόρων και τελών. Ούτε ένα ευρώ στη κυβέρνηση - εισπράκτορα των τοκογλύφων.


• Την έξοδο από την ΕΕ, τη ζώνη του ευρώ και όλους του πολιτικούς, οικονομικούς και στρατιωτικούς οργανισμούς που εξαρτούν και υποδουλώνουν το λαό και τη χώρα.


• Την επαναφορά όλων των δικαιωμάτων και κατακτήσεων που αφαιρέθηκαν από τους εργαζομένους και το λαό.


• Τον εργατικό έλεγχο και σε συνέχεια την εθνικοποίηση και κοινωνικοποίηση των τραπεζών, των ΔΕΚΟ και των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων.


• Την λήψη άμεσων αντιμονοπωλιακών μέτρων και την επιβολή λαϊκού αντιμονοπωλιακού ελέγχου σε όλη την οικονομία.


• Την σχεδιασμένη παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με την συμμετοχή των ζωντανών παραγωγικών δυνάμεων του τόπου με επί κεφαλής την εργατική τάξη.


• Την απαλλαγή του κράτους από την κυριαρχία της παρασιτικής πλουτοκρατίας και την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου.


• Την κατάκτηση της εξουσίας των εργαζομένων και του λαού.


Δεν υπάρχουν σήμερα περιθώρια για λύσεις στα πλαίσια του καπιταλισμού. Δεν υπάρχουν περιθώρια για ενδιάμεσες συμβιβαστικές πολιτικές που αφήνουν την ουσία του καπιταλιστικού συστήματος άθικτη και αναμένουν σωτηρία από την ΕΕ ή άλλους ιμπεριαλιστές. Η μόνη λύση είναι ένα μέτωπο που θα ανατρέψει το σύστημα της εκμετάλλευσης και της υπερχρέωσης και θα εγκαθιδρύσει την εξουσία του εργαζόμενου λαού. Ένα μέτωπο που χωράνε όλοι όσοι αντιπαλεύουν τις εφαρμοζόμενες πολιτικές ανεξαρτήτως πολιτικών και ιδεολογικών πεποιθήσεων αλλά ένα μέτωπο με σαφείς πολιτικές θέσεις, αρχές και στόχους.

Όσο αυτή η εναλλακτική λύση θα γίνεται κτήμα του λαού τόσο θα ωριμάζει και η πραγματοποίηση της.

Η αρχή μπορεί να γίνει από το σπάσιμο των διαχωρισμών στα συλλαλητήρια για την άρνηση πληρωμών και την άρνηση του χρέους και των νέων μέτρων.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος20/9/11, 5:37 μ.μ.

    ποτε θα γινει το σπασιμο των διαχωρισμων στις κινητοποιησεις΄΄ δεν το βλεπω και οσο δεν συμβαινει με ζωνουν φιδια και αναρωτιεμαι γιατι γιατι που ειναι αυτοι που αγαπουν το λαο τους να μας απαντησουν απλα και σταρατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή