Σελίδες

17 Σεπ 2011

Ομάδες των ΕΑΑΚ και «αντιεξουσιαστές» επιτίθενται στην ΚΝΕ και στο ΜΑΣ, στη γραμμή του... «έξω τα κόμματα από τις σχολές»

Οργανωμένο σχέδιο τραμπουκισμών στην ίδια γραμμή με την κυβέρνηση.
To oργανωμένο σχέδιο τραμπουκισμού και τρομοκρατίας που εκτυλίσσεται τις τελευταίες μέρες σε ΑΕΙ - ΤΕΙ, με μπροστάρηδες δυνάμεις των ΕΑΑΚ που δρουν χέρι-χέρι με τους «αντιεξουσιαστές», σε βάρος των δυνάμεων της ΚΝΕ και του ΜΑΣ στις σχολές της Θεσσαλονίκης, καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους η Οργάνωση ΑΕΙ - ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ και οι Οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.
Στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης, χθες Παρασκευή, ομάδα ατόμων εξοπλισμένα με ξύλα, κράνη, λοστούς και άλλα αντικείμενα επιτέθηκαν και κατέστρεψαν υλικό του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και της ΚΝΕ σε μια σειρά σχολές ενώ στη συνέχεια ανέβηκαν στις μηχανές τους και προχώρησαν σε πογκρόμ στους δρόμους γύρω από το πανεπιστήμιο τραυματίζοντας τρία στελέχη της ΚΝΕ.

Την Πέμπτη επιτέθηκαν με σιδερογροθιές, την Τετάρτη εκσφενδονίζοντας καρέκλες και μπουκάλια, τη Δευτέρα προσπάθησαν να διώξουν τις δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών από τις εγγραφές των πρωτοετών στις Γραμματείες των τμημάτων και ζητούσαν να φύγει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ μέσα από τα Πανεπιστήμια, ενώ συντονισμένα, σε υπό κατάληψη σχολές, δυνάμεις των ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ ζητάνε επίμονα να μην υπάρχουν αφίσες της ΚΝΕ στους τοίχους και να μη διακινείται «Ριζοσπάστης» και «λυσσάνε» κάθε φορά που οι επιτροπές αγώνα του ΜΑΣ οργανώνουν εκδηλώσεις μέσα στις κατειλημμένες σχολές.
Η Οργάνωση ΑΕΙ - ΤΕΙ της ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι το σχέδιο καταστολής της παρέμβασης και της δράσης της ΚΝΕ, του ΜΑΣ, αποτελεί κομμάτι της συνολικής αντιλαϊκής επίθεσης που ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-κεφάλαιο εξαπολύουν σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. «Θέλουν να απομονώσουν το ΚΚΕ, τις ταξικές δυνάμεις στο λαϊκό κίνημα, να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν τη δράση του. Αυτή τη γραμμή υλοποιούν πρόθυμα μέσα στα πανεπιστήμια οι δυνάμεις του οπορτουνισμού ΕΑΑΚ-ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Η προπαγάνδα τους πάει χέρι-χέρι με την επίσημη κυβερνητική πολιτική, η οποία, προσπαθεί να βγάλει τα κόμματα έξω από τα σχολεία και τις σχολές, να βάλει εμπόδια στην πολιτική δράση και αντιπαράθεση», τονίζει η Οργάνωση προσθέτοντας:
«Είναι αυτοί που πρώτοι εφαρμόζουν το νέο νόμο - πλαίσιο και τις επιταγές της υπουργού Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου!!
Στόχος τους είναι να αποκόψουν το φοιτητικό κίνημα από τη σύνδεσή του με το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, τις άλλες λαϊκές οργανώσεις.
Τρέμουν στην ιδέα ότι οι φοιτητές από τα εργατικά λαϊκά στρώματα θα παλέψουν στο πλευρό της εργατικής τάξης για την ανατροπή του καπιταλισμού. Τρέμουν τη συμπόρευση με το ΚΚΕ.
Δεν θα τους περάσει. Οι δυνάμεις της ΚΝΕ δεν τρομοκρατούνται από τέτοιες κινήσεις», υπογραμμίζει η ΚΝΕ.
Στο πλαίσιο αυτό η Οργάνωση ΑΕΙ-ΤΕΙ προγραμματίζει το επόμενο διάστημα πλούσια δράση μέσα και έξω από τις σχολές, με περιοδείες στελεχών του ΚΚΕ, λειτουργία βιβλιοπωλείων της «Σύγχρονης Εποχής» σε όλες τις σχολές, πρωτοβουλίες για πλατιά διακίνηση των κομματικών εντύπων.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος17/9/11, 11:20 μ.μ.

    ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΜΕ ΠΡΟΒΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ...
    ΘΥΜΙΖΕΙ ΕΝΤΟΝΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ...
    ΑΛΗΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ Ο ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟΦΑΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...
    ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ.
    ΞΥΠΝΑ ΛΑΕ, ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΚΑΙ ΑΝΕΤΡΕΨΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ.
    ΕΜΠΡΟΣ ΦΙΑ ΕΝΟΠΛΟ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή