Σελίδες

29 Σεπ 2011

Νέος κουρνιαχτός με τις βουλευτικές αποζημιώσεις...



Με επιστολή τους στον πρόεδρο της Βουλής οι τέσσερις βουλευτές της «Δημοκρατικής Αριστεράς» 
(Φ. Κουβέλης, Α. Λεβέντης, Ν. Τσούκαλης και Γ. Ψαριανός) δηλώνουν ότι παραιτούνται από την αποζημίωσή τους για τη συμμετοχή τους στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές.
Η κίνησή τους εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα που έχει δημιουργηθεί με τις αποδοχές των βουλευτών και τις άλλες παροχές, σε μια προσπάθεια να εμφανιστεί ότι αυτά ευθύνονται για την κρίση και όχι οι παροχές προς το κεφάλαιο και πως όλοι πληρώνουν για την κρίση, άρα ο λαός δεν πρέπει να αντιδρά για τα χαράτσια και τα μέτρα. 

Αλλωστε, οι ίδιοι που συντηρούν τη συζήτηση περί βουλευτικών «προνομίων», όπως το κόμμα του Κουβέλη, είναι αυτοί που με την πολιτική τους στηρίζουν πολύτροπα και επί της ουσίας την κυβέρνηση και τους συμμάχους της στο τσάκισμα και τον εγκλωβισμό του λαού.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι εδώ και ενάμιση χρόνο το ΚΚΕ έχει καταθέσει πρόταση νόμου για την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, για τη δραστική μείωση των μισθών των βουλευτών και για την κατάργηση των διάφορων επιδομάτων για τη συμμετοχή στις συνεδριάσεις των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών. 
Την πρόταση αυτή ακόμα δεν την έχει φέρει για συζήτηση το προεδρείο της Βουλής και τα άλλα κόμματα έχουν τοποθετηθεί διά της σιωπής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου