Σελίδες

21 Σεπ 2011

Προαποφασισμένα, προμελετημένα και αδίστακτα!



Η έρευνα είναι γνωστή. Παρουσιάστηκε από το Κέντρο Οικονομικών και Πολιτικών Ερευνών της Ουάσιγκτον (CERP) πέρυσι τον Ιούλη.
Αμέσως μετά, δηλαδή,
από τους «Μηχανισμούς Στήριξης»,
από τα «πακέτα των δανείων»,
από τα περί «διάσωσης της Ελλάδας» και
απ' όλους τους συναφείς ουρανομήκεις πανηγυρισμούς που συνόδευσαν την επιβολή του μνημονίου, την οποία το ΠΑΣΟΚ, ο ΛΑ.Ο.Σ, η Μπακογιάννη και οι λοιποί εμφάνισαν σαν την πολιτική της «σωτηρίας» του τόπου.
*
Σήμερα, στο φόντο της πτώχευσης που έχει επέλθει για εκατομμύρια εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους και επαγγελματίες,
στον απόηχο της χτεσινής γερμανικής δήλωσης ότι η... συντεταγμένη (για τους κεφαλαιοκράτες) χρεοκοπία της Ελλάδας «έχει ξεκινήσει»,

ας θυμηθούμε ορισμένες διαπιστώσεις της μελέτης του CERP (εκτενέστερα αποσπάσματα της έκθεσης έχουν παρουσιαστεί από τον κ. Π. Παπαναγιώτου στο www.analitis.com).
Παρεμπιπτόντως, ας συγκρατήσουμε και τούτο: Σύμβουλος του Κέντρου που προέβη στη μελέτη είναι ο κ. Τζόζεφ Στίγκλιτς. Ο πασίγνωστος πρωθυπουργικός φίλος...
*
Διαπίστωση πρώτη:
«Αυτή η πολιτική θα επηρεάσει ουσιαστικά την οικονομική δραστηριότητα και την αγορά εργασίας... Με βάση αυτό το σενάριο εργασίας του ΔΝΤ, η Ελλάδα ούτε το 2015 δε θα έχει πλησιάσει τους ρυθμούς ανάπτυξης του πραγματικού ΑΕΠ που είχε το 2008».
*
Διαπίστωση δεύτερη:
«Δυστυχώς το σημαντικότερο είναι πως η εικόνα δε βελτιώνεται ούτε μετά το 2014 καθώς ακόμη και αν λάβουμε υπόψη μας το σενάριο του ΔΝΤ, το 2020 το χρέος θα είναι ακόμη στο 120% του ΑΕΠ, πολύ επάνω απ' ό,τι πριν την κρίση και από το 99% του ΑΕΠ που ήταν το 2008».
*
Διαπίστωση τρίτη:
«Ποιος είναι ο πραγματικός στόχος της Ελληνικής Διάσωσης: Αλλαγή ιδιοκτησίας του ελληνικού χρέους ώστε να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες και οι πιστωτές της Ελλάδας».
*
Διαπίστωση τέταρτη:
«Τελικά, ο σκοπός του πακέτου είναι να αποπληρωθούν τράπεζες και επενδυτικά σχήματα που έχουν στα χέρια τους ελληνικό χρέος (...). Η Ευρώπη και το ΔΝΤ δεν παρέχουν φρέσκια ρευστότητα στην Ελλάδα αλλά, πάνω από όλα, δημιουργούν μία ασπίδα προστασίας του ευρωπαϊκού χρηματιστηριακού συστήματος...».
*
Διαπίστωση πέμπτη:
«Οι προφανείς ευνοημένοι του πακέτου που παρέχεται από τα κράτη της Ευρωζώνης δεν είναι οι Ελληνες εργαζόμενοι και οι πολίτες που θα υποφέρουν από τις σκληρές περικοπές και από την ύφεση, αλλά τα χρηματιστηριακά κέντρα όπως το City του Λονδίνου».
*
Αυτά - επαναλαμβάνουμε - τα γνώριζαν, τα έλεγαν και τα έγραφαν από πέρσι τον Ιούλη.
Προφανέστατα, λοιπόν,
ο ελληνικός λαός, με την εμπειρία που πλέον διαθέτει από όσα μεσολάβησαν έκτοτε, μπορεί να εξαγάγει τη δική του διαπίστωση. 
Τη μία και μοναδική: Οτι
τον εκτελούν, προαποφασισμένα, προμελετημένα και αδίστακτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου