Σελίδες

8 Σεπ 2011

Επιστρατεύουν τη συκοφαντία...


«Το ένα εκατομμύριο υπάλληλοι που ταλαιπωρούν τα 10 εκατομμύρια - με τη βεβαιότητα ότι ο δημόσιος τομέας είναι ισόβιος - μας έφθασαν εδώ που μας έφθασαν. Τα 10 εκατομμύρια πληρώνουν το ένα εκατομμύριο, αυτό πρέπει να έχει εχθρούς».
Αυτά είπε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας, Α. Λοβέρδος, μιλώντας χτες στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Τα λόγια του υπουργού Υγείας έχουν πολλές αναγνώσεις, όμως η βασική είναι ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει σφοδρή επίθεση στους εργαζόμενους στο Δημόσιο χρησιμοποιώντας ξανά τη συκοφαντία και το όπλο του «κοινωνικού αυτοματισμού».

Το στοιχείο που αναφέρει ο υπουργός Υγείας περί ενός εκατομμυρίου υπαλλήλων είναι αποδεδειγμένα ψευδές με βάση την απογραφή που έκανε πριν από ένα χρόνο η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. 
Ομως, η ίδια κυβέρνηση - που έκανε την απογραφή και ξέρει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι ούτε οι μισοί από αυτούς που αναφέρει - δε διστάζει να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα προκειμένου να υπηρετήσει τους αφέντες της, τους κεφαλαιοκράτες.

Αυτό, όμως, που ξεπερνά κάθε όριο είναι ο ισχυρισμός του υπουργού Υγείας που, βιάζοντας κάθε έννοια λογικής και θεωρώντας εντελώς χαζούς τους εργαζόμενους, θέλει να τους κάνει να πιστέψουν πως για την καπιταλιστική κρίση και το χρέος φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Η αλήθεια είναι ότι φταίει ο ίδιος ο καπιταλισμός, αλλά πώς να παραδεχθεί κάτι τέτοιο ένας υπηρέτης του; 
Αναγκαστικά καταφεύγουν στη συκοφαντία και στο ψέμα.

Να, λοιπόν, οι εχθροί των εργαζομένων. 
Το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του. 
Αυτούς πρέπει να καταργήσει οριστικά.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος8/9/11, 9:14 μ.μ.

    Είναι άθλιο το παιχνίδι που παίζουν κυβέρνηση και ΝΔ σε βάρος όλων των εργαζομένων.
    Ο ένας προτείνει, ο άλλος συμπληρώνει τη λεγόμενη εφεδρεία, δηλαδή τις απολύσεις στο δημόσιο και οι δυο μαζί στηρίζουν την απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, την προσωρινή, ελαστική και ανασφάλιστη εργασία, με μισθούς εξαθλίωσης. Τώρα επιχειρούν με κάθε τρόπο και μέσο να εφαρμόσουν αυτά που εδώ και καιρό είχαν συναποφασίσει στην ΕΕ.
    Καιρός είναι οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα, να τους εγκαταλείψουν και να αντεπιτεθούν, με οργάνωση και λαϊκό μέτωπο, για λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από την ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή