Σελίδες

7 Αυγ 2011

«Ειδικές Επιχειρήσεις» κατά των λαών...τα Μνημόνια Συνεργασίας με το ΝΑΤΟ.



Το μνημόνιο για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο «Συντονιστικό Κέντρο Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ (NSCC)», που με τις ψήφους ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, φέρνει στην επιφάνεια την ύπαρξη παγκόσμιου μηχανισμού, υπό τη σημαία του ΝΑΤΟ και την ηγεσία των ΗΠΑ, για τη διεξαγωγή κάθε είδους «ανορθόδοξων» αποστολών, που είναι οι βρώμικες αποστολές ελέγχου των λαών, καταστολής των κινημάτων τους και καθυπόταξης με κάθε τρόπο των χωρών που δε συμμορφώνονται στα κελεύσματα των ιμπεριαλιστικών κέντρων, πολιτικών, οικονομικών και στρατιωτικών.

Είναι στο πλαίσιο της καθιέρωσης ενός ενιαίου επιχειρησιακού χώρου και αντίστοιχου επιχειρησιακού κέντρου, που θα εδρεύει στις Βρυξέλλες υπό Αμερικανό διοικητή, το οποίο θα τίθεται υπεράνω των χωρών - μελών και με ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλαμβάνει αποστολές και εντός των χωρών - μελών, σε συνεργασία ακόμα και με τις αποκαλούμενες «μη κυβερνητικές οργανώσεις». Αυτό σημαίνει συνεργασία με πράκτορες, παρακρατικές δυνάμεις, αλλά και ιδιωτικές εταιρείες ιδιωτικών μισθοφορικών στρατών «παροχής πολεμικών υπηρεσιών», όπως ήδη γίνεται στον πόλεμο του Ιράκ και αλλού.

Το τι ακριβώς σημαίνουν αυτές οι «Ειδικές Επιχειρήσεις» του ΝΑΤΟ, οι οποίες άλλωστε θα διευθύνονται από αξιωματικό των ΗΠΑ, αρκεί μια ματιά στην αντίστοιχη Δύναμη του αμερικανικού στρατού. Ο διοικητής τους, ναύαρχος Ολσον, διοικητής της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (SOCOM) των ΗΠΑ, είχε μιλήσει το Μάη του 2011 στο Κογκρέσο, όπου παραδέχθηκε ότι «κατά μέσο όρο καθημερινά, 12.000 προσωπικό των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων διεξάγουν ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων σε πάνω από 72 χώρες διεθνώς και ενεργούν οπουδήποτε και οποτεδήποτε, από βυθούς θαλασσών μέχρι και στις κορυφές των ψηλότερων βουνών της Γης, από αρκτικές περιοχές μέχρι τροπικές ζώνες και από ειρηνικά μέρη, μέχρι και στις πιο άγριες εμπόλεμες ζώνες».
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το νέο δόγμα των Ειδικών Επιχειρήσεων του αμερικανικού στρατού, οι αποστολές του πρέπει να ανταποκρίνονται στις «νέες απαιτήσεις για την "υποστήριξη δυνάμεων ασφαλείας" και διεξαγωγή αντι-ανταρτοπόλεμου, με παροχή βοήθειας σε επιχειρήσεις, εκπαίδευση, οργάνωση και υλικό ξένων δυνάμεων ασφαλείας, συμμάχων χωρών ή, καλύτερα, φιλικά προσκείμενων κυβερνήσεων». 
Επίσης, σήμερα, οι αμερικανικές Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων στελεχώνονται και από γυναικείο προσωπικό, ειδικά στον τομέα των πολιτικοστρατιωτικών υποθέσεων που συγκροτούν οργανωμένες «Ομάδες Πολιτιστικής Υποστήριξης» (Cultural Support Teams, CST), με αποστολή να έλθουν σε στενότερη επαφή με τον τοπικό πληθυσμό της όποιας περιοχής επιχειρήσεων, ώστε «να κατανοούν τα προβλήματά τους, ενώ παράλληλα να περνούν πληροφορίες, ιδέες και μηνύματα».
Αυτό λοιπόν το «Συντονιστικό Κέντρο Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ» θα συντονίζει τις αντίστοιχες δυνάμεις των χωρών - μελών. Πράγμα που σημαίνει ότι και στην Ελλάδα υπάρχουν τέτοιες δυνάμεις οι οποίες προετοιμάζονται για αποστολές όπως αυτές του αμερικανικού στρατού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου