Σελίδες

20 Αυγ 2011

Η κρίση βαθαίνει...



Καταρρίπτονται η μια μετά την άλλη οι εκτιμήσεις και προβλέψεις της κυβέρνησης για την έκταση και το βάθος της οικονομική κρίσης. 
Από πέρσι μέχρι και σήμερα τα οικονομικά της επιτελεία υποχρεώνονται σε συνεχείς αναθεωρήσεις για την πορεία του ΑΕΠ της χώρας, αλλά κάθε φορά διαπιστώνεται ότι η κατάσταση είναι χειρότερη από εκείνη που αρχικά εκτιμούν.
Με αυτή ακριβώς τη λογική και με τη μέθοδο της ...διολίσθησης, ενώ το Μάη που μας πέρασε, πριν τρεις μήνες, διαβεβαίωναν ότι όπου να 'ναι φτάνουμε στο τέλος, χτες βγήκε ο υπουργός Οικονομικών και ούτε λίγο ούτε πολύ είπε πως θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι αν η κατηφόρα μείνει στο -4,5%.

Να εκτιμήσει κάποιος με ακρίβεια πώς θα εξελιχθεί η κρίση δεν είναι εύκολο, από τη στιγμή που οι κυβερνώντες προσπαθούν να την αντιμετωπίσουν με μέτρα φιλομονοπωλιακού χαρακτήρα, ακριβώς ίδια με εκείνα που την προκάλεσαν. 
Εκείνο όμως που με απόλυτη σιγουριά μπορούμε να προβλέψουμε είναι ότι μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την απόφασή της να προχωρήσει στη λήψη και νέων μέτρων.
Το ίδιο παραμύθι επαναλαμβάνεται από τον περσινό Γενάρη. 
Κάθε φορά που διαπιστώνονται αποκλίσεις από τους λογιστικούς στόχους που θέτουν κυβέρνηση - τρόικα, συστηματοποιείται νέο μπαράζ των αντιδραστικών - αντιλαϊκών μέτρων.
Αυτό θα γίνει τώρα, αυτό θα επαναληφθεί μετά από μερικούς μήνες, το ίδιο θα επιχειρήσουν και αργότερα. 
Κι αυτό θα γίνεται, μέχρι η αγανάχτηση του κόσμου που εδώ και καιρό σιγοβράζει, να φουντώσει σε τέτοιο βαθμό που η λαϊκή οργή μετατραπεί σε μαζική, λαϊκομετωπική, αντίσταση και αντεπίθεση, με στόχο τη ρήξη και την ανατροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου