Σελίδες

30 Αυγ 2011

Μεγάλοι μπελάδες για τους εργαζόμενους...



ΠΩ - ΠΩ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ τράπεζα που έχουμε τώρα στην Ελλάδα! 
Ρίγη συγκίνησης διαπερνούν την κυβέρνηση, την Τράπεζα της Ελλάδας, διάφορα επιμελητήρια, τα τηλεοπτικά κανάλια και πολλούς ακόμη μετά τη συγχώνευση.
Είναι η μεγαλύτερη τράπεζα των Βαλκανίων, η 3η της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η 12η της Νότιας Ευρώπης, η 38η της Ευρώπης και η 46η του δυτικού ημισφαιρίου. Τέτοια και άλλα πολλά ακούμε ενώ «πήρε τα πάνω» του και το χρηματιστήριο.
Στο τέλος βγήκε και ο υπουργός Οικονομικών, Ε. Βενιζέλος, μοίρασε συγχαρητήρια και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συγχώνευση δείχνει τον... «δυναμισμό του τραπεζικού συστήματος».
Και μοιραία επέρχεται η ερώτηση: 

Ξέρετε κανέναν που να τον επιδοτούν με δισεκατομμύρια ευρώ, που να τον ευνοούν σκανδαλωδώς σε ό,τι κι αν κάνει, που να «χτίζουν» ολόκληρη την ισχύουσα νομοθεσία με βάση τα συμφέροντά του και να μην είναι... δυναμικός;
Κάπως έτσι είναι και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, ο... «πυλώνας της εθνικής ανάπτυξης», που σήμερα μας προκύπτει «τζάμπα μάγκας» με τα λεφτά των φορολογουμένων.
Αυτά την ίδια στιγμή που σφίγγει τη θηλιά σε εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες και μικροεπαγγελματίες. Κι ας μην ξεχνάμε, επίσης, ότι συγχωνεύσεις (γιατί όπως λέγεται αυτή της EUROBANK με την ALPHA δε θα είναι η τελευταία) σημαίνουν περικοπές και απολύσεις.
Είναι και αυτά, βλέπετε, στοιχεία... ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, όπως όλοι - οι εμπλεκόμενοι στο... ευρωπαϊκό όραμα - γνωρίζουν.
Ας τη χαίρονται λοιπόν τη... μεγάλη τους τράπεζα για την οποία είναι τόσο περήφανοι. 
Μόνο που οι εργαζόμενοι με τις «μεγάλες τράπεζες», τις «μεγάλες επενδύσεις», τα «μεγάλα έργα», τις «μεγάλες αποφάσεις» και γενικώς όσα το σύστημα αποκαλεί «μεγάλα» ξέρουν ότι έρχονται... «μεγάλοι μπελάδες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου