Σελίδες

5 Αυγ 2011

Τα όρια του συστήματος της εκμετάλλευσης...



ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο. «Η κρίση», είπε, «ξέφυγε από τα όρια της Ευρωζώνης»! 
Λες και είναι ...γεωγραφικό φαινόμενο ή αποδημητικό ταξιδιάρικο πτηνό.
Από τα όρια του καπιταλισμού όμως δεν ξέφυγε, τουναντίον μέσα σε αυτά κινείται και γιγαντώνεται όσο κι αν προσπαθούν να την τιθασεύσουν σε βάρος φυσικά των λαών και των εργαζομένων.
Κι όσο θα υπάρχουν οι εκμεταλλευτικές σχέσεις, πάντα θα υπάρχουν κρίσεις και διαχειριστές μονοπωλιακών συμφερόντων όπως ο Ζ. Μπαρόζο και οι όμοιοί του.
Εν τω μεταξύ, έχουν αρχίσει και οι εκτιμήσεις διαφόρων διεθνών οίκων και μελετητικών ιδρυμάτων που τώρα μιλάνε για την ... πτώχευση της Ιταλίας!

Εμείς, επειδή ξέρουμε από τέτοια, τους βεβαιώνουμε ότι η πτώχευση των Ιταλών μισθωτών και συνταξιούχων είναι εξαιρετικά πιθανή. 
Η πτώχευση των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και των πολυεθνικών της απίθανη.
Α, ΜΑΛΙΣΤΑ. Τώρα σε όλους φαίνεται πως «κάτι βρωμάει» στις σχέσεις του Δημοσίου με την τράπεζα Proton Bank. 
Είναι αυτές οι κόντρες και τα συμφέροντα βλέπετε...
Οχι πως θα ...παγώναμε από έκπληξη, αν όντως κάτι πονηρό συμβαίνει, όμως αυτό που συμβαίνει με τις σχέσεις του Δημοσίου, με το σύνολο του τραπεζικού συστήματος δεν τους φαίνεται ύποπτο;
Μήπως κάτι δεν πάει καλά, όταν φορολογείται ο συνταξιούχος των 500 ευρώ και επιδοτείται με δεκάδες δισεκατομμύρια κάθε ιδιωτική τράπεζα της χώρας, ενώ όπως έλεγε προχτές και ο υπουργός Οικονομικών τους δίνουν και «35 δισεκατομμύρια για καβάντζα».
Ομως, δυστυχώς, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αυτό δε μοιάζει για ...σκάνδαλο. Περισσότερο για «συμβολή στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας» - όπως λέει η κυβέρνηση - τους φαίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου