Σελίδες

10 Αυγ 2011

ΠΑΣΕΒΕ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΤΑΞΙ: Συνεχίζουμε τον αγώνα πιο αποφασιστικά



Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης και των Επιτροπών Αγώνα στο ταξί.

Συνεχίζουμε τον αγώνα χωρίς ταλάντευση, απομονώνουμε τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές, κόντρα στη συκοφαντία και τη διαστρέβλωση,διεκδικούμε το δικαίωμά μας στη δουλειά. 
Τα παραπάνω επισημαίνουν η ΠΑΣΕΒΕ και οι Επιτροπές Αγώνα στο ταξί, σε κοινή τους ανακοίνωση που απευθύνεται στις χιλιάδες των αυτοκινητιστών που επί τρεις βδομάδες συγκρούστηκαν με την κυβερνητική πολιτική που μεθοδεύει τον αφανισμό τους.
Στην ανακοίνωση τονίζεται:

«Συνάδελφε αυτοαπασχολούμενε στο ταξί.
Επί 20 μέρες έδωσες έναν αγώνα πρωτόγνωρο για τον κλάδο, αλλά και για όλους τους αυτοαπασχολούμενους. Η κινητοποίηση αυτή δεν είχε στόχο τα συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζεις καθημερινά. Αυτή τη φορά μπήκε σε αμφισβήτηση η ίδια η ύπαρξή σου σαν επαγγελματίας. Αυτός είναι ο στόχος της απελευθέρωσης που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η Ευρωπαϊκή Ενωση και όλα τα κόμματα που τη στηρίζουν η ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ., ο ΣΥΝ, η Μπακογιάννη, ο Κουβέλης.
Γνώρισες από πρώτο χέρι την αγριότητα των πολιτικών που εξυπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια. Το δικαίωμά σου στη δουλειά συκοφαντήθηκε σαν "συντεχνία", ο καθημερινός μόχθος σου προβλήθηκε σαν προνόμιο, σου φόρτωσαν ευθύνες για τα χάλια της οικονομίας, σε ανακήρυξαν εμπόδιο για την ανάπτυξη της χώρας.
Σήμερα, μπορείς να καταλάβεις καλύτερα το ρόλο που παίζουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των μεγαλοεργολάβων και των εφοπλιστών. Χρησιμοποίησαν τόνους λάσπη για να σε διαβάλουν, να σε φέρουν σε αντιπαράθεση με τα άλλα λαϊκά στρώματα. Τα ίδια λένε για κάθε απεργία, την παρουσιάζουν σαν ζημιά στην οικονομία. Σε απειλούν με ποινικές διώξεις και αφαίρεση της άδειας. Ετσι γίνεται σε κάθε αγώνα που αμφισβητεί την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων. Το κράτος των μονοπωλίων χρησιμοποιεί όλους τους μηχανισμούς, για να κάμψει κάθε αντίσταση.
Επιτακτική ανάγκη η αλλαγή συσχετισμών
Η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος δε στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Για χρόνια σε παραπλανούσε ότι διαπραγματεύεται με τις κυβερνήσεις για τα συμφέροντά σου. Προσπάθησε να σε αποκοιμίσει, ότι η συμφωνία του Μάαστριχτ μπορεί να σε ωφελήσει, όμως, από τότε προβλέπεται η απελευθέρωση που σήμερα εφαρμόζεται. Σε παραπλανά, ότι υπάρχει "καλή" και "κακή" απελευθέρωση, "δικοί μας" υπουργοί και βουλευτές στα κόμματα που υποστηρίζουν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των μονοπωλίων. Ολα αυτά ήταν ψέματα, όλοι οι βουλευτές των κομμάτων αυτών στήριξαν και στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Η συμβιβασμένη ηγεσία του συνδικαλιστικού μας κινήματος, στην πράξη, ποτέ δεν υποστήριξε τα πραγματικά σου συμφέροντα. Σύρθηκε στην απεργία κάτω από την πίεση των αγωνιστικών διαθέσεων. Εκανε ό,τι μπορούσε για να την υπονομεύσει. Για μέρες έψαχνε ευκαιρία να τη σταματήσει.
Προχώρησε στην αναστολή χωρίς να ικανοποιηθεί το παραμικρό αίτημα, ούτε να σταματήσουν οι διώξεις. Φοβάται τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων γι' αυτό τις αγνοεί και τις υπονομεύει. Πηγαίνει τώρα σε «διάλογο» με την κυβέρνηση, για τους όρους που θα μπουν οι μεγάλες εταιρείες στο χώρο του ταξί, και όχι για να υπερασπιστεί τις ανάγκες σουΣτις σημερινές συνθήκες που βρίσκεται σε αμφισβήτηση η εργασία και το μεροκάματό σου, ο ρόλος της γίνεται επικίνδυνος για τα συμφέροντά σου.
Η αλλαγή των συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα, υπέρ των αγωνιστικών δυνάμεων και της ΠΑΣΕΒΕ, αποτελεί επιτακτική ανάγκη.
Συνάδελφε αυτοαπασχολούμενε στο ταξί.
Οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ και οι Επιτροπές Αγώνα στο ταξί, σου είπαν όλη την αλήθεια για τις αιτίες των προβλημάτων, για την ουσία των πολιτικών που εφαρμόζονται. Σε προειδοποίησαν για τις επιπτώσεις από το "μνημόνιο" και το "μεσοπρόθεσμο" που πλήττουν όλα τα λαϊκά στρώματα. Αγρια φορολογία, λουκέτο στα μικροκαταστήματα, μείωση μισθών, ανεργία ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Πλευρά αυτών των πολιτικών είναι και η απελευθέρωση.
Σήμερα, όμως, με την εμπειρία που απόκτησες, μπορείς να καταλάβεις καλύτερα ότι ο αγώνας μπορεί να έχει αποτελέσματα:
Οταν οι διεκδικήσεις έχουν στόχο τον κύριο αντίπαλο, το μεγάλο κεφάλαιο και τις πολιτικές που το στηρίζουν. Οταν επιδιώκει τη συμπαράσταση και την κοινή δράση με τα άλλα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Οταν απομονώνονται οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Οταν ανοίγει προοπτικές για μια άλλη εξουσία υπέρ των λαϊκών συμφερόντων.
Συνάδελφε αυτοαπασχολούμενε στο ταξί. Συνεχίζουμε τον αγώνα πιο αποφασιστικά. Δεν μας τρομοκρατούν οι απειλές και οι διώξεις. Δεν μας φοβίζει η συκοφαντία και η διαστρέβλωση. Απαιτούμε άμεσα γενικές συνελεύσεις των σωματείων. Απομονώνουμε τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές. Μαζί μας είναι η ΠΑΣΕΒΕ, το ΠΑΜΕ η ΠΑΣΥ. Διεκδικούμε το δικαίωμά μας στη δουλειά, δε χαρίζουμε τίποτα.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
  • Κατάργηση του νόμου της λεγόμενης απελευθέρωσης.
  • Η άδεια ταξί να μείνει προσωπική.
  • ΟΧΙ στην παράδοση του κλάδου στο μεγάλο κεφάλαιο.
  • ΟΧΙ στην κατάργηση του ενιαίου κομίστρου.
  • ΟΧΙ στα επταθέσια και εννιαθέσια χωρίς ταξίμετρο και στην ενοικίαση μετά οδηγού.
  • Να σταματήσουν οι διώξεις και η ποινικοποίηση των αγώνων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου