Σελίδες

6 Αυγ 2011

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΤΑΞΙ: Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.



«Η συνέχιση και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας θα εξαρτηθεί από τη συσπείρωση των συναδέλφων μας στις Επιτροπές Αγώνα, από το ξεμπρόστιασμα της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας στη βάση του κλάδου. Για την "Ενωτική Προοδευτική Συνεργασία" (ΕΠΣ) και τις δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ στα ταξί, ο αγώνας δεν τελείωσε, όπως δεν τελείωσε για τη συντριπτική πλειοψηφία των ταξιτζήδων που επέμεναν στη συνέχιση των κινητοποιήσεων. Οι συνεπείς αγωνιστικές δυνάμεις των αυτοαπασχολούμενων στα ταξί βγαίνουν ενισχυμένες από τούτη την απεργιακή μάχη και ίσως αυτό να είναι και το μεγαλύτερο "κέρδος" των βιοπαλαιστών συναδέλφων που ένωσαν τις δυνάμεις τους μαζί με τις δικές μας».

Τα παραπάνω τόνισε ο Π. Μαυρίκης, επικεφαλής της ΕΠΣ, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποίησαν οι Επιτροπές Αγώνα της Αθήνας και του Πειραιά, χτες το απόγευμα, στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, λίγες ώρες μετά την απόφαση της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας του κλάδου να σταματήσει την απεργία.
Καινούριος κόσμος που γνωρίστηκε με τις Επιτροπές Αγώνα κατά τη διάρκεια της απεργίας, συμμετείχε στη σύσκεψη εκφράζοντας την οργή του για τη συνδικαλιστική ηγεσία της Ομοσπονδίας, που «ξεπούλησε τον αγώνα», όπως έλεγε, αλλά και την απαίτηση για καλύτερη οργάνωση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα. Προσέθεταν ακόμη την ανάγκη ο αγώνας τους να ενωθεί με τους αγώνες των υπόλοιπων εργαζομένων και άλλων επαγγελματικών ομάδων που πλήττονται εξίσου από τη σημερινή πολιτική, και καταδίκασαν για μία ακόμη φορά τη στάση της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας που όταν ο εργαζόμενος λαός απεργεί και βγαίνει στους δρόμους, αυτή δεν κήρυξε «ούτε μία ώρα στάση εργασίας».
Στη σύσκεψη συμμετείχαν και δικηγόροι που συσπειρώνονται στη «Δημοκρατική Συσπείρωση», οι οποίοι ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για το σημείωμα προς τις δικαστικές αρχές που έχει συνταχθεί σε συνεργασία με τις Επιτροπές Αγώνα, ώστε να υπάρχει ενιαία πολιτική τοποθέτηση των χιλιάδων ταξιτζήδων που καλούνται για καταθέσεις στα αστυνομικά τμήματα. Ο Αντ. Αντανασιώτης εξέφρασε την πρόθεση της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» να συμπαρασταθεί και νομικά στους διωκόμενους ταξιτζήδες, για τη μαχητική νομική υποστήριξη των διωκόμενων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση για αναστολή της απεργίας πάρθηκε από την πλειοψηφία του ΔΣ της Ομοσπονδίας των ταξί, παρά το γεγονός ότι 21 σωματεία της επαρχίας ζητούσαν συνέχιση της απεργίας, έναντι 11 που συνηγορούσαν στην αναστολή.
Καμία αυταπάτη, προετοιμασία του αγώνα
Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το δίκαιο αγώνα στα ταξί τονίζεται:
«Δεν υπάρχει κακή και καλή απελευθέρωση με κανόνες, όπως προωθούν η κυβέρνηση, η ΝΔ και άλλα κόμματα, για να οδηγήσουν τους αυτοαπασχολούμενους και τους εργαζόμενους στον αποπροσανατολισμό, την ηττοπάθεια και την κάμψη των αγωνιστικών διαθέσεων στον κλάδο των ταξί.
Οι μικροί ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι μπορούν να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα από το δίκαιο αγώνα για τα δικαιώματά τους: Καμιά αυταπάτη, προετοιμασία του αγώνα, μαζική καλή οργάνωση με καθαρούς στόχους και γραμμή σύγκρουσης ενάντια στα σχέδια δημιουργίας μεγάλων εταιρειών στον κλάδο, συμμαχία με τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Το ΚΚΕ θα στέκεται στο πλευρό τους, θα βοηθήσει για την οργάνωση της αντεπίθεσης για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην εργασία και το μεροκάματο, ενάντια στην καταστροφή και τη φτώχεια που φέρνουν στους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους για τα κέρδη των μονοπωλίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου