Σελίδες

20 Αυγ 2011

Θα επιδεινωθεί η απαράδεκτη κατάσταση στα ΜΜΕ.



Για την ΕΡΤ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, τονίζει:
«Η κυβέρνηση, υποκρινόμενη ότι θέλει μια δημόσια ανεξάρτητη ραδιοτηλεόραση, επιδιώκει να την προσαρμόσει σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση, ώστε να προπαγανδίζει πιο αποτελεσματικά τη στρατηγική της σφαγής των λαϊκών δικαιωμάτων και τον αυταρχισμό που τη συνοδεύει. 
Πίσω από τις χιλιοειπωμένες εξαγγελίες περί αναβάθμισης και ανεξάρτητων δημόσιων ΜΜΕ, η κυβέρνηση προωθεί δραστική συρρίκνωση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, μαζικές απολύσεις, χτύπημα στα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Η προώθηση των κυβερνητικών σχεδίων θα έχει αρνητικές συνέπειες όχι μόνο για τους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, αλλά συνολικά για τους εργαζόμενους και στα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης, που δέχονται οξύτατη επίθεση. Θα επιδεινώσει την ήδη απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην ενημέρωση, τα νοσηρά φαινόμενα μορφωτικής και πολιτιστικής υποβάθμισης, στην ανάπτυξη των οποίων συμβάλλουν καθοριστικά και τα ΜΜΕ του κέρδους και των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, και γενικά, σε κοινή δράση και αγώνα διεκδίκησης του δικαιώματος του λαού στην ολόπλευρη ενημέρωση, για σύγχρονα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα. 
Βασικό στοιχείο αυτής της πάλης πρέπει να είναι η απόκρουση αυτών των αντιδραστικών αλλαγών, ταυτόχρονα όμως χρειάζεται να τεθεί στην ημερήσια διάταξη το θέμα της ριζικής ανατροπής της κυριαρχίας και εξουσίας των μονοπωλίων, της αποδέσμευσης της χώρας από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου