Σελίδες

24 Αυγ 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΗ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΙ - ΤΕΙ


Ο λόγος που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έκαναν σήμερα φανερή τη συναίνεσή τους στη Βουλή, πετώντας και τα τελευταία κουρέλια που χρησιμοποιούσαν για να την κρύψουν, έχει καταρχήν σχέση με το πόσο σημαντική είναι για την πλουτοκρατία η ολοκλήρωση της αντιδραστικής μεταρρύθμισης στα πανεπιστήμια.  
Το ψευτοπαζάρι κυβέρνησης – ΝΔ, που στήθηκε εντός και εκτός Βουλής, με τη βοήθεια των κομμάτων του Καρατζαφέρη και της Μπακογιάννη, έγινε για να ολοκληρωθεί σε λίγες ώρες το «κλείδωμα» και η ψήφιση της εν ψυχρώ και πλήρους κατάργησης του ακαδημαϊκού ασύλου και φανερώνει την πρόθεσή τους να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα προκειμένου να τσακίσουν κάθε αγωνιστική δράση που θα είναι εμπόδιο στην πλήρη κατάληψη των ΑΕΙ από τους υπηρέτες των μονοπωλίων.
Είναι αισχρή και υποκριτική η θέση των κομμάτων του συστήματος ότι συναινούν σε ένα νόμο που θα αντιμετωπίσει τη σαπίλα στα πανεπιστήμια. 
Με τη νέα αναδιάρθρωση τη νομιμοποιούν, την καθαγιάζουν και κηρύσσουν παράνομο στα πανεπιστήμια ό,τι αντιστρατεύεται ή δεν υπηρετεί την κερδοφορία, την κυριαρχία και εξουσία των επιχειρηματικών ομίλων. 
Αυτά τα κόμματα άλλωστε προώθησαν και στήριξαν τα προγράμματα της ΕΕ που καθόριζαν το περιεχόμενο της έρευνας και αποτέλεσαν μηχανισμό πλουτισμού, εξαγοράς και χειραγώγησης.
Ταυτόχρονα με τους πανηγυρισμούς τους για τη συναινετική ψήφιση του αντιδραστικού νόμου για τα ΑΕΙ από τα κόμματα και τους μηχανισμούς του συστήματος προωθείται η προετοιμασία κλίματος για τη διαμόρφωση κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των παρατρεχάμενων που θα επιχειρήσει την υποταγή και την καταδίκη του λαού, ώστε πιο αποτελεσματικά να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και το καπιταλιστικό σύστημα γενικότερα.
Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης και της υπαίθρου πρέπει έγκαιρα να βγάλουν συμπεράσματα, να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις. 
Η απάντηση στην κλιμάκωση του πολέμου της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της πρέπει να είναι η οργανωμένη λαϊκή αντεπίθεση. 
Να υπάρξει μαζική αγωνιστική δράση απόκρουσης και παρεμπόδισης του αντιδραστικού νόμου για τα ΑΕΙ – ΤΕΙ. 
Τα πανεπιστήμια και γενικότερα η παιδεία θα βρίσκεται ή στην υπηρεσία των μεγαλοεπιχειρηματιών ή στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών. 
Μέση λύση δεν υπάρχει. 
Απέναντι στην πλουτοκρατία, στα κόμματα και στους μηχανισμούς της πρέπει να αντιτάξουν τη δική τους κοινωνική και πολιτική συμμαχία. 
Να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, να προτάξουν τα σύγχρονα δικαιώματά τους απέναντι στον κοινό εχθρό. 
Ο λαός μπορεί να ζήσει καλύτερα με λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση 
από την ΕΕ.   
Αυτός είναι ο δρόμος για να σταματήσει να πληρώνει την κρίση και τα αδιέξοδα του καπιταλισμού.


ΑΘΗΝΑ 24/8/2011 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου