Σελίδες

12 Αυγ 2011

Αποπαίδι της αστικής πολιτικής ...



«Και σε ευρωπαϊκό και σε εθνικό επίπεδο, ο Συνασπισμός έχει καταθέσει υπεύθυνες προτάσεις, που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ λοιδορούσαν, όπως, π.χ., το ευρωομόλογο ή την αλλαγή του ρόλου της ΕΚΤ. 
Η καραμέλα περί μιας Αριστεράς που μιλά διαρκώς για ανεφάρμοστα πράγματα, αποδεικνύεται από την πραγματικότητα ξεπερασμένη. 
Αν είχαν ακολουθηθεί οι προτάσεις του ΚΕΑ και του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να μην είχαμε κατρακυλήσει τόσο πολύ». 

Αυτά λέει σε χτεσινή της συνέντευξη η Ρένα Δούρου, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ, διεκδικώντας ρόλο ισότιμου συνομιλητή με τα άλλα αστικά κόμματα στην κατάθεση προτάσεων για τη σωτηρία του καπιταλισμού και την επιστροφή του σε ρυθμούς ανάπτυξης. 
Γιατί αυτό λέει το στέλεχος του ΣΥΝ. 
Οτι οι προτάσεις του κόμματός της και του ΚΕΑ είναι τόσο ρεαλιστικές για το κεφάλαιο, ώστε σήμερα να επιβεβαιώνεται η αναγκαιότητά τους και να υιοθετούνται από τις κυρίαρχες πολιτικά δυνάμεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. 
Και δεν έχει άδικο. Το ΚΚΕ, άλλωστε, από την πρώτη ώρα έλεγε πως ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι η αναγκαία «τσόντα» στα αστικά κόμματα και στην πολιτική τους, στην προσπάθειά τους να διαχειριστούν την κρίση προς όφελος του κεφαλαίου και να ρυμουλκήσουν το λαό σε αιτήματα που αντικειμενικά βοηθούν την πλουτοκρατία. 
Τέτοιες είναι οι προτάσεις για ευρωομόλογο και αναβάθμιση του ρόλου της καπιταλιστικής ΕΚΤ στη διαχείριση της κρίσης, για τις οποίες δικαίως παραπονιέται ο ΣΥΝ όταν εγκαλεί το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι τον λοιδορούσαν σαν αποπαίδι της πολιτικής τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου