Σελίδες

11 Αυγ 2011

Ταγμένοι στην εξυπηρέτηση του κεφαλαίου...



ΕΤΣΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ, ΑΡΑΓΕ, να ...ξελασπώσουν από την οργή του κόσμου; Με τον Ε. Βενιζέλο να λέει, π.χ., ότι οι νέες αυξήσεις του ΦΠΑ «δεν είναι δίκαιες, ούτε λογικές, αλλά προσωρινά αναγκαίες»;
Δηλαδή, ζητούν ανοχή στη λήψη μέτρων που οι ίδιοι αποκαλούν άδικα και παράλογα; 
`Η, μήπως, θέλουν να πιστέψουμε ότι είναι «προσωρινά»; Η πολιτική τους είναι σίγουρο πως θα έχει μονιμότητα.
Οποιος και να την εφαρμόσει στο μέλλον, είτε το ΠΑΣΟΚ, είτε η Νέα Δημοκρατία, είτε και οι δύο μαζί, είτε κάποιο άλλο κυβερνητικό σχήμα, αποτελούμενο από τους πάμπολλους πρόθυμους «να σώσουν τη χώρα» που διαθέτει το πολιτικό σκηνικό.

Αραγε, ο υπουργός Οικονομίας βρίσκει τίποτε παράλογο στα δισεκατομμύρια των εγγυήσεων που δίνονται στις τράπεζες; Βρίσκει κάτι που «δεν είναι δίκαιο» στην επικείμενη μείωση της φορολογίας των κερδών των ΑΕ; Του πάει κάτι στραβά στις απόλυτες φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών;
Οχι βέβαια, αυτά αποτελούν ...«ανάπτυξη» και «ανταγωνιστικότητα» και «βελτίωση» της οικονομίας. Σε αντίθεση με τις συντάξεις, την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια, την Κοινωνική Ασφάλιση, τις λαϊκές ανάγκες γενικώς, που είναι «οπισθοδρόμηση», «αγκυλώσεις» και «ανελαστικότητα».
ΑΡΑΓΕ, ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ δελτία ειδήσεων εκτιμούν ότι αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο είναι το ...ελληνικό χρηματιστήριο; 
Οτι έχει μεγάλη αγωνία να μάθει αν βρίσκεται πάνω από τις 1.000 μονάδες ή κάτω;
Αν είναι έτσι, τους βεβαιώνουμε πως ...δε δίνει δεκάρα. Ισως, μάλιστα, σε κάποιους θυμίζει κάτι άλλες εποχές που το ΠΑΣΟΚ έσπρωχνε τον κόσμο να «τζογάρει» στις μετοχές για να μαζέψει ρευστό που κατέληξε στους «θεσμικούς επενδυτές».
Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζουν, το εισόδημα του ελληνικού λαού είναι εδώ και πολύ καιρό στο ...κόκκινο, και δεν έχει καμία προοπτική για «λίμιτ απ». Οπότε οι αναφορές στους αετονύχηδες της πρώην Σοφοκλέους το μόνο που κάνουν είναι να τον εκνευρίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου