Σελίδες

31 Αυγ 2011

Το «ζεστό» χρήμα είναι για το κεφάλαιο...



ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ το χρηματιστήριο, με «ασανσέρ» τις τραπεζικές μετοχές και πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που μιλάνε για κόλπα και σχεδιασμούς ώστε κάποιοι να κερδοσκοπήσουν.
Μόνο που πια δε χρειάζονται το χρηματιστήριο για να πάρουν τα χρήματα του κόσμου και να τα δώσουν στους πολυεθνικούς ομίλους, όπως κάνανε το 1999 -2000. Δεν είναι αναγκαίο να μπούνε σε τέτοια διαδικασία.
Τι να το κάνεις το χρηματιστήριο, όταν έχεις την Ευρωπαϊκή Ενωση, τη Βουλή, την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, το σύστημα ολόκληρο δηλαδή, που «αναδιανέμει» ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει υπέρ των λίγων...
Μάλιστα, δεν μπαίνουν καν στο κόπο να δελεάσουν τον κοσμάκη, ώστε οικειοθελώς να συμμετέχει στην όλη ιστορία. 

Δεν έχουν άλλωστε και χρόνο, πιέζονται από τα πράγματα.
Κάτι προσπαθούν να ψελλίσουν τα μέσα ενημέρωσης, αλλά μετά έρχονται οι ...«έκτακτες εισφορές», οι «αλλαγές στα εργασιακά» και η «ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας» και «μαζεύουν όλο το χαρτί».
ΤΩΡΑ, ΔΗΛΑΔΗ, ΘΕΛΟΥΝ να μας πείσουν ότι η τρόικα και ο Χρυσοχοϊδης συζήτησαν για τη ...«χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας» και την «ανάπτυξη»; 
Γιατί δεν λένε τα πράγματα με το όνομά τους;
Για το ζεστό ευρω-χρήμα, που πρέπει να πάρουν οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι και οι πολυεθνικές, συζήτησαν και για τίποτε άλλο. 
Αυτό είναι το θέμα τους, γι' αυτό βρίσκονται όλοι εδώ. Εχουν σοβαρότατους λόγους...
Οχι, φυσικά, πως συμφωνούν στη μοιρασιά, μια και οι «αγέλες» πάντα τσακώνονται όταν είναι να μοιραστεί η λεία. 
Ομως, συνεργάζονται και κυνηγάνε παρέα και φυσικά, στην περίπτωσή μας, θήραμα είναι ο Ελληνας εργαζόμενος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου