Σελίδες

20 Αυγ 2011

«Ριζικές αλλαγές» για τους εργαζόμενους...



Η ριζική αναδιάρθρωση στην ΕΡΤ, όπως ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος και οι χιλιοειπωμένες εξαγγελίες περί αναβάθμισης και ανεξάρτητων δημοσίων ΜΜΕ, που τάχα στοχεύουν στην εξοικονόμηση περισσότερων πόρων, σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση της ραδιοτηλεόρασης, μαζικές απολύσεις, χτύπημα στα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
Κι αυτό γιατί όσο βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι επιπτώσεις στον κλάδο των ΜΜΕ και τους εργαζόμενους σε αυτόν. 
Οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, που κατακτήθηκαν μέσα από τους αγώνες και το αίμα των εργαζομένων καρατομούνται από την κυβέρνηση που αφήνει παράλληλα ελεύθερο το πεδίο στους επιχειρηματίες του χώρου και τους μεγαλοκαναλάρχες να πιέζουν συναδέλφους για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας.
Οι εργαζόμενοι στο χώρο, πρέπει να βγάλουν τα δικά τους πολιτικά συμπεράσματα αλλά και να ξεχωρίσουν εκείνες τις δυνάμεις στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που προσφέρουν πολύτιμη στήριξη στους επιχειρηματίες των ΜΜΕ. 
Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι χρειάζεται μαζική διεκδίκηση, δυναμώνοντας την πάλη τους μαζί και με τους άλλους εργαζόμενους σε ταξική κατεύθυνση, ενάντια στο μέτωπο των κεφαλαιοκρατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου