Σελίδες

24 Αυγ 2011

ΙΚΕΑ = ΝΑΖΙ



Αναδημοσίευση απο: ELVA
Ενεργό μελος του Ναζιστικου κομματος στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ηταν τελικα, οπως αποδειχθηκε, ο ιδρυτης και ιδιοκτητης του κολοσου ΙΚΕΑ, Ingvar Kamprad, οπως γραφει και η Αftonbladet, αλλα και αλλες εφημεριδες, σημερα, εδω (Σουηδία).

Βεβαια η ειδηση δεν ειναι ...κεραυνος εν αιθρια αφου και στο παρελθον υπηρχαν στοιχεια οτι ειχε διασυνδεσεις με το εθνικιστικο κομμα Svensk Socialistisk Samling SSSαλλα το καναλι της SVTκαι συγκεκριμενα η δημοσιογραφος Elisabteh Åsbrink αποκαλυπτει στο βιβλιο της "Och i Wienerwald står träden kvar." (Και στο Wienervaldεχουν απομεινει δενδρα) οτι ο Κamprad οχι μονο ηταν ενεργο μελος, αλλα και οτι στρατολογουσε ατομα στο ναζιστικο κινημα!

Είναι λίγο περίεργο ότι ο Kamprad δεν βγηκε να μιλησει ανοικτα γι αυτά τα στοιχεια, λεει η δημοσιογραφος. Στο παρελθον ειχε πει ότι θελει καποια στιγμη  ''να μιλησει για ολα αυτα και να ζητήσει συγγνώμη'', λέει η Ελίζαμπεθ Åsbrink, στο δελτιο ειδησεων της SVT.... 

 
Το δελτιο ειδήσεων αποκαλύπτει ότι η υπηρεσια προ της SÄPO, η Γενική Υπηρεσία Ασφαλείας ειχε απο το 1943 συνταξει φακελο για τον Ingvar Kamprad με τον τίτλο «Ναζιστης». 
Εκει, ασχοληθηκαν με την ενεργη του συμμετοχή στο ναζιστικό κίνημα και πώς στρατολογουσε νέα μέλη για το Svensk Socialistisk Samling
Το δελτιο ειδησεων αποκαλυπτει επισης οτι σύμφωνα με δήλωσή της υπηρεσιας Ασφαλειας σε επιστολή που και η αστυνομία διαβασε, ο Κamprad αφιέρωνε πολύ χρόνο σε αυτη τη δραστηριοτητα.

O ιδιος ο Kamprad ειχε περιγράψει προηγουμένως τις διασυνδέσεις του στο κίνημα ως ...''αμαρτίες''.
-Σήμερα έχω μια εντελώς διαφορετική άποψη, ειχε δηλωσει ο Κamprad, σε παλαιότερη συνέντευξή του στο καναλι SVT.

Η Ylva Magnusson, υπεύθυνη Γραφείου Τύπου του ΙΚΕΑ στη Σουηδία, δεν θελει να σχολιάσει τα νέα δεδομένα, αλλα παραπεμπει στον εκπρόσωπο του Kamprad στην Ολλανδία, Per Heggenes.
Όταν η Aftonbladet απευθυνθηκε στον Heggenes, αυτος λεει οτι δεν εχει λαβει υπόψη του τα νεα στοιχεία, αλλά υποσχεθηκε να επανέλθει.


Πως αραγε κατι τετοιο επηρεαζει οσους απο εμας εχουμε παρει σχεδον oλο μας το...βιος απο τα ΙΚΕΑ; :((

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου