Σελίδες

3 Αυγ 2011

Για φρονηματισμό του λαού...



Στην υπηρεσία μιας γενικευμένης επιχείρησης παραπέρα διάνοιξης του δρόμου επέλασης της αντιλαϊκής λαίλαπας και των νέων μέτρων που έρχονται από τα κάθε είδους μνημόνια και μεσοπρόθεσμα, αλλά και «φρονηματισμού» του λαού, έχει εισέλθει ο πόλεμος που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση και τα κάθε είδους όργανά της, κατά του κλάδου των αυτοαπασχολουμένων στα ταξί. 
Ολο και περισσότερο γίνεται σαφές - δημοσιεύματα, κανάλια, δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων - ότι έχει επιλεγεί ένας κλάδος, στην προκειμένη περίπτωση των ταξί, τον έχουν στήσει στον τοίχο και τον χτυπάνε όχι μόνο για τη δική του εξόντωση και την παράδοση της δραστηριότητάς του στα μονοπώλια, αλλά και για γενικότερο παραδειγματισμό και τρομοκράτηση του λαού, με παράλληλη προσπάθεια εξασφάλισης και κάποιας «κοινωνικής» συναίνεσης.
Πραγματικός στόχος, μέσω της εξαφάνισης των αυτοαπασχολουμένων, είναι συνολικά ο εργαζόμενος λαός. 
Δεν είναι τυχαίο ότι χτες τόσο η «Καθημερινή» όσο και «Τα Νέα» σε πρωτοσέλιδο σχόλιό τους ούτε λίγο ούτε πολύ αναγορεύουν τις κινητοποιήσεις των ταξιτζήδων σε απειλή για το ίδιο το κράτος και τη δημοκρατία που θα πρέπει άμεσα να παταχθεί... «Οι ιδιοκτήτες των ταξί δοκιμάζουν τις αντοχές της συντεταγμένης πολιτείας, που από την πλευρά της δείχνει πάλι παρατεταμένη και απαράδεκτη ανοχή σε μαζικά κρούσματα βίας», αναφέρεται στο σχόλιο της πρώτης, που καταλήγει πως «τώρα πρέπει να μπει οριστικά τέλος, τόσο στο συγκεκριμένο καθεστώς όσο και στις ακραίες αντιδράσεις», ενώ η άλλη εφημερίδα αναφέρει πως «δεν είναι η πρώτη φορά που μια επαγγελματική ομάδα εκλαμβάνει το δικαίωμά της στη διαμαρτυρία ως "δικαίωμα" στην αυθαιρεσία και στην παραβίαση του νόμου», ζητώντας «να μη μείνει το έγκλημα χωρίς τιμωρία». 
Δηλαδή, ζητάνε γενικά μέτρα κατά των λαϊκών κινητοποιήσεων αναγορεύοντάς τες σε... ασύμμετρη απειλή για τη δημοκρατία όταν μιλάνε για «αντοχές της συντεταγμένης πολιτείας» και για «μαζικά κρούσματα βίας». 
Προφανώς, εκφράζουν τον ενδόμυχο φόβο της άρχουσας τάξης απέναντι στην οργανωμένη λαϊκή πάλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου