Σελίδες

24 Αυγ 2011

Προκαλούν οι «φοιτητοπατέρες» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.



Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ
«Πολέμιες» του νόμου - πλαισίου για τα ΑΕΙ επιχειρούν να εμφανιστούν η ΔΑΠ και τμήμα της ΠΑΣΠ, ενώ εδώ και χρόνια εφάρμοσαν και εφαρμόζουν όλες τις κυβερνητικές αναδιαρθρώσεις στα ΑΕΙ, στήριξαν και στηρίζουν δηλαδή τη βασική φιλοσοφία που διέπει και το συγκεκριμένο νόμο. Η ΠΑΣΠ και η ΔΑΠ, που έχουν πρωτοστατήσει στον εκφυλισμό του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος, ενώ έχουν... πτυχίο στους ρουσφετολογικούς μηχανισμούς, που υποτίθεται πως χτυπάει η κυβέρνηση, τώρα καλούν σε ...αγώνα!
Η ΔΑΠ, μάλιστα, απευθύνει ...κάλεσμα για συνεδρίαση του «απερχόμενου ΚΣ της ΕΦΕΕ» και της ΕΣΕΕ «με αφορμή την κατάθεση από την κυβέρνηση του νέου νόμου - πλαίσιο για τις αλλαγές στα πανεπιστήμια»! 
Η υποκρισία της ΔΑΠ ξεχειλίζει καθώς θυμάται τώρα την ανύπαρκτη ΕΦΕΕ, ενώ έχει τεράστια ευθύνη για το ότι δεν λειτουργεί κανένα ΔΣ και Σύλλογος, ενώ θέτει ενστάσεις στο νόμο για τα ζητήματα της σίτισης και της στέγασης τη στιγμή που έχει στηρίξει πλήρως την εμπορευματοποίηση της φοιτητικής μέριμνας.

Αντίστοιχα, η ΠΑΣΠ πανεπιστημίων (η ΠΑΣΠ ΤΕΙ είναι υπέρμαχος του σχεδίου νόμου πριν το σχέδιο, χωρίς προσχήματα) αναφέρει πως θα είναι «απέναντι» στην «κατάργηση του Δημόσιου και Δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας» και κάνει λόγο για κινητοποιήσεις.
Την προκλητική στάση της ΔΑΠ να καλέσει σε συνεδρίαση τις ΕΦΕΕ και ΕΣΕΕ στηλιτεύει σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ
Το σχόλιό του έχει ως εξής:
«Προκλητική, επικίνδυνη και γελοία είναι η πρόσκληση που στέλνει η ΔΑΠ ΝΔΦΚ ΑΕΙ και ΤΕΙ με θέμα τη διαπαραταξιακή μάζωξη που οργανώνει και την ονομάζει με θράσος "συνεδρίαση του απερχόμενου ΚΣ ΕΦΕΕ και ΕΣΕΕ"! 
Οι δυνάμεις του δικομματισμού (ΠΑΣΠ - ΔΑΠ) και τα διάφορα οπορτουνιστικά σχήματα τα τελευταία 16 χρόνια έχουν κάνει τα πάντα για να εκφυλίζονται και να διαλύονται τα όργανα των φοιτητών. 
Για του λόγου το αληθές θυμίζουμε ότι οι φοιτητικές εκλογές έγιναν πριν 3 από μήνες! 
Από τότε έως σήμερα στις μισές σχολές της Αθήνας δεν έχουν οριστεί τα Διοικητικά Συμβούλια των συλλόγων, ενώ να θυμίσουμε για την ιστορία πως έχει να συγκροτηθεί ΚΣ της ΕΦΕΕ και της ΕΣΕΕ πάνω από 13 χρόνια.
Η ΔΑΠ των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ χωρίς ίχνος ντροπής απευθύνεται στα "μέλη του ΚΣ των ΕΦΕΕ - ΕΣΕΕ" ενώ ξέρει πως το τελευταίο Πανσπουδαστικό Συνέδριο έγινε το 1995, άρα τα τελευταία μέλη του ΚΣ της ΕΦΕΕ σήμερα είναι 40 χρόνων! 
Η ΚΝΕ δεν αποδέχεται, δε συμβιβάζεται με αυτή την άρρωστη κατάσταση, τη σαπίλα και τον εκφυλισμό. 
Εχει αναδείξει ότι από αυτή την κατάσταση βγαίνουν κερδισμένοι το κεφάλαιο και οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ (ΠΑΣΠ και ΔΑΠ). 
Εχει στην πράξη καταπολεμήσει την ανυπαρξία οργάνων στο φοιτητικό κίνημα απέναντι σε όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και τις νεολαίες τους.
Η ΚΝΕ θα συνεχίσει να πρωτοστατεί ώστε να οριστούν αντιπρόσωποι για τα Διοικητικά Συμβούλια των συλλόγων και για την εκλογή αντιπροσώπων για διεξαγωγή Πανσπουδαστικού Συνεδρίου που θα επανιδρύσει την ΕΦΕΕ και την ΕΣΕΕ. Παράλληλα, θα εντείνει την προσπάθεια για να δυναμώσει η πάλη ενάντια στο νέο νόμο-πλαίσιο, για καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στην Παιδεία, για Ανώτατη Εκπαίδευση, επιστήμη και έρευνα στην υπηρεσία του λαού και της εξουσίας του, για την αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας. 
Καλεί τους φοιτητές μαζί με το εργατικό λαϊκό κίνημα να διεκδικήσουν το δίκιο τους και όχι να εγκλωβιστούν στα παζάρια των φοιτητοπατέρων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και λοιπών φίλων τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου