Σελίδες

10 Αυγ 2011

Ανάπτυξη μόνο για τα κέρδη του κεφαλαίου...



ΑΥΞΗΣΗ 10% ΣΤΙΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ για φέτος διαπιστώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. 
Να υποθέσουμε ότι μετά από αυτό το στοιχείο θα πάρουν ...10% αύξηση οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό;
Προφανώς όχι, μια και οι πολυεθνικές του τουρισμού αντιλαμβάνονται το μέλλον του κλάδου χωρίς συμβάσεις, χωρίς ωράρια, χωρίς δικαιώματα, χωρίς ασφάλιση και με φτηνό εργατικό δυναμικό.
Απλά, για να κατανοήσουμε καλύτερα το πώς εννοούν την «ανάπτυξη» (και) στη λεγόμενη «βαριά βιομηχανία» της Ελλάδας.
ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΘΥΣΤΟΧΑΣΤΗ η ανάλυση του Βρετανού πρωθυπουργού Ντ. Κάμερον για τις συγκρούσεις στο Λονδίνο. 
Πρόκειται, λέει, για ...«καθαρή εγκληματικότητα».
Ακόμη και αν ήταν έτσι, η εγκληματικότητα κατά τη γνώμη του δεν έχει κοινωνικά αίτια; 

Είναι ...φυσικό φαινόμενο, όπως η βροχή και το χιόνι;
Δε σχετίζεται με τη φτώχεια, την ανεργία, τη λιτότητα; 
Ολα αυτά, δηλαδή, που αποτελούν την επίσημη πολιτική (και) της βρετανικής κυβέρνησης, όπως και κάθε άλλης στην Ευρωπαϊκή Ενωση;
Πληροφορηθήκαμε, επίσης, ότι - για την ώρα - στην υπόθεση δεν πρόκειται να αναμιχθεί ο στρατός (ο οποίος προφανώς είναι έτοιμος για κάτι τέτοιο), ενώ η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων στη Βρετανία ονομάζεται «Κόμπρα»!
Ετσι, για να έχουμε μια καλή εικόνα και της ουσίας και της αισθητικής των κατασταλτικών μηχανισμών που διακριτικά έχουν δημιουργηθεί στην ΕΕ με στόχο τον ...εσωτερικό εχθρό (δηλαδή το λαό) στο όνομα της τρομοκρατίας.
Και για να δουν κάποιοι κάτω από άλλο πρίσμα τις περίφημες ασκήσεις εναντίον διαδηλωτών, που κατά καιρούς κάνει ο ελληνικός στρατός, για τις οποίες το υπουργείο Αμυνας μας διαβεβαιώνει ότι δεν αφορούν την Ελλάδα.
Σας θυμίζουμε, μάλιστα, ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (όπως επιθυμεί να λέγεται) μαζί με το υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζουν νέο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου