Σελίδες

26 Αυγ 2011

Λείπουν τα... «παραστατικά»!!!



«Μια πρόσθετη υπηρεσία η οποία μας ζητήθηκε κάποια στιγμή που οι εκπρόσωποι της τρόικας - μετά την υπογραφή του μνημονίου - θέλησαν να επικοινωνήσουν με τα Μέσα Ενημέρωσης, ήταν να μας αναθέσουν να πάρουμε τηλέφωνα κάποιους δημοσιογράφους και να τους πούμε να πάνε την τάδε ώρα στη "Μεγάλη Βρετάνια" για να τους μιλήσουν οι άνθρωποι του ΔΝΤ».
*
«Κάποιες φορές, όταν μας το ζητούν οι πελάτες μας μπορεί να συμμετέχουν και ζητάμε δημοσιογράφους να συμμετέχουν σ' αυτό».

***
Οι δύο αυτές απαντήσεις δόθηκαν πέρσι το καλοκαίρι στην εξεταστική για τη «Ζήμενς» από μάρτυρα που εξηγούσε αρμοδίως την παροχή υπηρεσιών - από εταιρείες δημοσίων σχέσεων και από δημοσιογράφους - ώστε η γερμανική πολυεθνική και το ΔΝΤ να «επικοινωνήσουν» τα μηνύματά τους στον ελληνικό λαό...
*
Μετά τις τοποθετήσεις αυτές ορισμένοι καμώθηκαν ότι... «έπεσαν από τα σύννεφα». Ανάμεσά τους είναι οι ίδιοι που και σήμερα πέφτουν από τα σύννεφα» λόγω «μυστικών κονδυλίων»...
***
Θέλοντας να συμβάλουμε στο θέαμα της... «συννεφόπτωσης», έχουμε να θυμίσουμε στους... ανυποψίαστους περί τα (κρατικά) «μυστικά κονδύλια» που καθώς λέγεται διακινούνταν (και τώρα θα... καταργηθούν) από το Εσωτερικών, το Εξωτερικών, το Τύπου κ.λπ. και κάτι άλλα κονδύλια.
*
Για παράδειγμα:
Είναι τα «κονδύλια» που πάνε στους... λειτουργούς της κάθε λογής«ενσωματωμένης δημοσιογραφίας» (σ.σ.: για να θυμηθούμε την ορολογία που καθιερώθηκε με αφορμή την επέμβαση στο Ιρακ).
*
'Η τα άλλα «κονδύλια» για να κάνουν τις «δουλειές» τους ευαγή ιδρύματα όπως το ΝΑΤΟ. Επ' αυτού - επί επέμβασης στη Γιουγκοσλαβία -όπως αποκαλύφθηκε στην εφημερίδα «Ελ Μούντο» (31/5/1999), στις μυστικές εκθέσεις του ΝΑΤΟ, ιδού τι ορίζεται ως ένα από τα βασικά καθήκοντα της συμμαχίας:
«Ο εντοπισμός εκείνων των δημοσιογράφων κάθε χώρας που είναι ικανοί... να προσκληθούν σε συνάντηση, όπου θα εκθέσουν τις ιδέες τους πάνω σε τρόπους βελτίωσης του μηνύματός μας προς την κοινή γνώμη».
***
Αλλά φευ! Εδώ δεν υπάρχουν «παραστατικά» για τα κρατικά «μυστικά κονδύλια». Πώς θα ήταν δυνατόν να υπάρχουν «παραστατικά» για τα (ιδιωτικά) «μυστικά κονδύλια» του ΔΝΤ, της «Ζήμενς» ή του ΝΑΤΟ; 'Η μήπως όλα αυτά εντάσσονται στη σφαίρα της... «αχρημάτου οικονομίας»;
Αν πάντως υπήρχαν - σ.σ.: «παραστατικά» - μην έχετε καμία αμφιβολία: Η κυβέρνηση θα τα έδινε στη δημοσιότητα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου