Σελίδες

31 Αυγ 2011

ΠΑΣΟΚ: «Ντοπάρισμα» ενόψει Εθνικής Συνδιάσκεψης.



Στόχος, να συμμετέχει ο κομματικός μηχανισμός πιο αποτελεσματικά στην αντιλαϊκή επίθεση
«Σκληρή δουλειά και προσήλωση στις μεταρρυθμίσεις για τις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση και στο παραγωγικό μοντέλο» ζήτησε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, από τον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ, στη χτεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ενόψει της Εθνικής Συνδιάσκεψης το ερχόμενο Σάββατο.
Στόχος του ΠΑΣΟΚ και του πρωθυπουργού είναι να καταστεί ο λαός «συμμέτοχος» στην προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και σ' αυτή την επιχείρηση επιστρατεύονται τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και οι συνδικαλιστές του, που αποτελούν τμήμα της εργατικής αριστοκρατίας.

«Χρειάζονται ανοιχτές διαδικασίες και στο κόμμα και στη βάση»,υποστήριξε ο Γ. Παπανδρέου, επιδιώκοντας να αποπροσανατολίσει τα λαϊκά στρώματα ότι δήθεν η κυβέρνηση «συνδιαλέγεται με την κοινωνία».
Πρέπει να «αντιμετωπίσουμε το μούδιασμα της οργανωμένης μας βάσης, λόγω των αναγκαίων μέτρων που πήραμε για τη σωτηρία της χώρας»,σημείωσε στο ίδιο μήκος κύματος ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μ. Καρχιμάκης. 
Ο ίδιος ωστόσο κάλεσε «το οργανωμένο ΠΑΣΟΚ να είναι στην πρώτη γραμμή» και να συγκρουστεί με οποιονδήποτε μπαίνει εμπόδιο στην προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής. «Είναι ανάγκη να είμαστε στην πρώτη γραμμή και της σύγκρουσης με νοοτροπίες που θέλουν να μας κρατήσουν κολλημένους στο παρελθόν, αλλά και της οικοδόμησης μιας κοινωνικής συμμαχίας, μιας συμμαχίας των δυνάμεων, που θέλει η χώρα μας να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της»,είπε.
Σήμερα συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο για να εγκρίνει το νομοσχέδιο για την «αναδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης», που προβλέπει την κατάργηση και συγχώνευση δομών και οργανισμών Πρόνοιας. 
Επίσης, αναμένεται να εγκριθούν τα σχέδια νόμου για «τη διενέργεια δημοψηφίσματος» και«την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, του ντόπινγκ, των προσυνεννοημένων αγώνων», δύο νομοσχέδια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και σχέδιο νόμου για τις μεταφορές οπλικών συστημάτων εντός της ΕΕ. Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών, Στ. Λαμπρινίδης, θα ενημερώσει τους υπουργούς για τις εξελίξεις στη Λιβύη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου