Σελίδες

5 Ιουλ 2011

Ο ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΚΟΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ...



«Υπάρχουν προβοκάτορες που δημιουργούν τα επεισόδια; Δύσκολο να το πιστέψουμε ότι αστυνομικοί δέρνουν αστυνομικούς για να δουλέψουν υπερωριακά και πιο σκληρά τα ΜΑΤ. Σίγουρα θα υπάρχουν ανάμεσα στους διαδηλωτές αστυνομικοί με πολιτικά, για να κάνουν συλλήψεις ή ακόμη για να φακελώνουν τους ταραξίες. Κάποιοι πιάστηκαν από την καλά οργανωμένη περιφρούρηση του ΚΚΕ και δημοσιοποιήθηκαν οι ταυτότητές τους. Είναι απίθανο όμως ότι αυτή η τριακονταετής δράση των κουκουλοφόρων να οφείλεται σε μια καλά σχεδιασμένη επιχείρηση της Αστυνομίας για να αποκτήσει κακό όνομα η Αριστερά. Κατ' αρχήν δεν έχουμε τόσο αποτελεσματικές δημόσιες υπηρεσίες που να έχουν αναλάβει ένα έργο από το 1980 και να το συνεχίζουν με επιτυχία μέχρι το 2011.

 Επιπλέον, δεν είναι στη φύση των δημόσιων υπηρεσιών η στεγανότητα. Ολα διαρρέουν σε χρόνο μηδέν ή όσο αρκεί τουλάχιστον για το δελτίο των οκτώ. Επειδή δε υπάρχουν και πολλοί εσωτερικοί ανταγωνισμοί στην ΕΛ.ΑΣ., σίγουρα κάποιος θα κάρφωνε το σχέδιο. (...) Σ' αυτές τις κρίσιμες στιγμές κάποιοι παίζουν την επανάσταση στις πλάτες μιας χρεοκοπημένης χώρας. Δεν είναι άγια η ΕΛ.ΑΣ., αλλά η θεωρία ότι αστυνομικοί δέρνουν αστυνομικούς για να αμαυρωθούν οι αγώνες της Αριστεράς, είναι απλώς ανοησίες».
Τα παραπάνω γράφει ο γκαιμπελίσκος Πάσχος Μανδραβέλης στην «Καθημερινή», σε μια προσπάθεια να αθωώσει το αστικό κράτος και τους μηχανισμούς του, να πείσει ότι δήθεν δεν υπάρχουν μηχανισμοί και παραμηχανισμοί στην υπηρεσία του συστήματος, ότι δεν υπάρχουν αστυνομικοί με κουκούλες στις διαδηλώσεις που να αναλαμβάνουν δράση για τη δημιουργία επεισοδίων, προκειμένου να χτυπηθούν οι λαϊκές κινητοποιήσεις, να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι, να καμφθεί το αγωνιστικό φρόνημα ενός λαού, που έχει προ πολλού χρεοκοπήσει και διεκδικεί τα δικαιώματά του.
Ας ρίξει μια ματιά ο αρθρογράφος στις καταγγελίες του ΚΚΕ, στα ρεπορτάζ του «Ριζοσπάστη», αλλά και σε άλλες εφημερίδες, (να του θυμίσουμε μόνο την υπόθεση της "ζαρντινιέρας" στη Θεσσαλονίκη), θα ανακαλύψει το ξεμπρόστιασμα πολλών αστυνομικών που «διεισδύουν» στις διαδηλώσεις, όχι μόνο για να «παρακολουθούν» και, δήθεν, να συλλαμβάνουν «ταραξίες», αλλά για να αναλαμβάνουν δράση στη δημιουργία των «επεισοδίων», που αξιοποιούν στη συνέχεια οι κατασταλτικοί μηχανισμοί με στολή για να χτυπήσουν με μανία, όχι τους κουκουλοφόρους, αλλά το λαό που διαδηλώνει. 
Ανοησίες είναι να προσπαθείς να αθωώσεις το αστικό κράτος και τις κατασταλτικές περικοκλάδες του, όταν όλο και μεγαλύτερο μέρος του λαού διαπιστώνει από την ίδια του την πείρα ότι τα παιχνίδια αυτά είναι στημένα για να χτυπηθεί το λαϊκό κίνημα. 
Ο ασφαλίτης Χρ. Γιαννακούλης.
Και είναι ακόμα μεγαλύτερη ανοησία να προσπαθείς να τεκμηριώσεις αυτή την αθώωση, με αστειότητες περί «αποτελεσματικότητας» του κράτους και των δημοσίων οργανισμών. Οταν η αστική εξουσία θέλει να κάνει τη δουλειά της υπέρ των μονοπωλίων, την κάνει αποτελεσματικά. Αυτό αποδεικνύει και η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στο ξεθεμέλιωμα όλων των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων.


1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος5/7/11, 11:12 μ.μ.

    ΑΣΧΕΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ (ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ) , ΤΟ BLOG "ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ" ΕΙΝΑΙ Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΟΥ "ΑΝΤΑΡΣΥΑ" , ΣΥΜΒΟΥΛΗ, ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΥΚΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ...
    ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή