Σελίδες

23 Ιουλ 2011

Τι δεν εγγυήθηκαν οι ηγέτες της ΕΕ.



Τι ακριβώς εγγυήθηκαν οι ηγέτες της ΕΕ και κάποιοι χάρηκαν και ανακουφίστηκαν; 
Λύσεις για το κεφάλαιο. 
Μεγαλύτερη αξία έχει ίσως το τι δεν εγγυήθηκαν.
Δεν εγγυήθηκαν τη δυνατότητα μιας εργατικής οικογένειας, που ζει συνολικά με 800 ή 1.000 ευρώ το μήνα, ότι θα μπορέσει να πληρώσει το λογαριασμό της ΔΕΗ. Σε λίγους μήνες το ίδιο θα ισχύσει και για τις οικογένειες με μεγαλύτερο εισόδημα.
Δεν εγγυήθηκαν ότι ο σουβλατζής σε μια γειτονιά της Ελλάδας θα μπορέσει να επιβιώσει από το Σεπτέμβρη, πουλώντας το σουβλάκι του με ΦΠΑ 23%, όταν περισσότερες εργατικές οικογένειες σε αυτή τη γειτονιά θα δυσκολεύονται να πληρώσουν τη ΔΕΗ.

Δεν εγγυήθηκαν ότι ο συνταξιούχος των 6-8 χιλιάδων ευρώ το χρόνο θα μπορέσει να έχει φαγητό και ρεύμα, όταν επιβάλλεται στην απόφαση της συνόδου των ηγετών η απαρέγκλιτη εφαρμογή των αποφάσεων «δημοσιονομικής σταθερότητας».
Δεν εγγυήθηκαν ότι ο εργαζόμενος, που υφίσταται σήμερα μείωση μισθού, είτε επίσημα με τις επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις, είτε ανεπίσημα, θα δει το μεροκάματό του να αυξάνεται.
Δεν εγγυήθηκαν ότι οι νόμοι για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, σε συνδυασμό με τη μείωση συντάξεων και την περικοπή των εφάπαξ, θα ακυρωθούν, προκειμένου οι σημερινοί εργαζόμενοι να έχουν ζωή και μετά τη δουλειά.
Δεν εγγυήθηκαν ότι ο άνεργος, νέος και μη, θα βρει σύντομα δουλειά που θα του εξασφαλίζει την κάλυψη έστω των πιο βασικών αναγκών του, αντί να του κατακλέβουν τον κόπο οι «αναξιοπαθούντες» εργοδότες του.
Δεν εγγυήθηκαν επιδόματα ανεργίας, τη βιοτεχνική παραγωγή, τον παιδικό σταθμό για το παιδί, το δωρεάν φάρμακο και τη σωστή περίθαλψη για όποιον τα έχει ανάγκη και πολλά ακόμη.
Γιατί, τελικά, δεν εγγυήθηκαν τίποτα στο λαό και για το λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου